Satellite
 • Day3

  Dan 3 - Pisa in Manarola...ciao

  May 3, 2019 in Italy ⋅ ⛅ 12 °C

  Pa je prišel zadnji dan našega kratkega popotovanja. Ponoči deževalo, zbudimo se v oblačno in vlažno. In kaj naredijo Slovenci v takem primeru ? :) Kot pravi kleni predstavniki našega naroda, se odpravimo v Decathlon po nakupih. Po dobrih dveh urah, imajo moje punce polne vrečke, jaz pa dve stvari za jadranje. Naprej pa nas pot vodi do....seveda....McDonalds je treba še oddelat za kosilo :).

  Ko naše “slovenstvo” potešimo, gremo naprej do Pise, saj si je mala popotnica zaželela videti poševen stolp. Gneča je tukaj ogromna, pravi mali bazar pred vstopom v zgodovinski del, ampak dnevni izlet je pravšnji, če smo bili relativno blizu in smo oddelali še to.

  Vrnemo se nazaj v Groppo, odložimo nežni nakup in se še enkrat odpravimo peš v Manarolo. Ob povratku nas je namreč pričakalo sonce in danes se ob bruschetti, rdečem vinu ob morju poslovimo s sončnim zahodom od Manarole. Bus “domov” v Groppo in jutri spet dolga pot domov. Morda spet čez 12 let ali prej....grazie Cinque Terre, Arrivederci....
  Read more