Satellite
Show on map
 • Day2

  Dan 2 - Riomaggiore,Monterosso,Vernazza

  May 2, 2019 in Italy ⋅ ⛅ 12 °C

  Bon giorno...prebudimo se v oblačno jutro, naredimo si obilen zajtrk, saj dan bo danes dolg. Odpravimo se peš iz Groppa do Manarole peš skozi nasade oliv, potka vodi direktno do Manarole. Tam ne izgubljamo časa in takoj kupimo karte za cel dan za ladjico. Odrasli 27 Eur, otrok 15 Eur...ni poceni, ampak v izogib vlaku, še večji gneči in tudi, da je občutek drugačen, tudi pogled na vasice iz morja, je vredno. Prva postaja je vasica Riomaggiore. Sprehodimo se skozi slikovito vasico, poslikamo seveda in se usedemo v lokal, kjer smo se 12 let nazaj zaljubljali :) Ista iza, isti razgled, še cene so nekje enake...s tem da danes delimo te lepote z malo popotnico.

  Ujamemo ladjico in se ob pogledu na vasice iz morja odpeljemo prvo v Monterosso al Mare. Sprehod skozi ulice, tukaj prevladujejo kar večinoma restavracije in očitno smo ujeli čas kosila, saj je bila kar gneča. Odločimo se, da gremo kar naprej, ker smo se tudi malo umikali hordam slovenskih turistom :)

  Vernazza je naslednja vasica, tukaj pa si v tem simpatičnem kraju privoščimo pizzo, pa lignje v papirnem škrniclu, za katere suvereno vzamejo 12 Eur. Cene v restavracijah so v bistvu cca od 10 - 35 Eur. Da se pa fino preživeti s kakim kosem pizze, arancinijem, za cca 2-4 Eur na osebo. Še malo stopnic na stolp nad Vernazzo (1,5 Eur vstopnina) za lep panoramski pogled na vasico in zaliv, nakar je čas za ladjico.

  Vrnemo se v Manarolo, cel dan je kar zbežal in v najboljši možni opciji, si kupimo pijačo v tgovini in se gremo še malo posončit ob morje v Manaroli. Ujamemo bus do našega Groppota in tukaj večerja, pršutek, vino...počitek.
  Read more