cerotravels

Cero,vaš vrhovni razsodnik,najhitrejši revolver Saloona,najboljši skipper Balkana,najsvetlejša ptica na nebu,najnevarnejša zverka na kopnem,prvi reket starega kontinenta,računalniški mojster svetovnega kalibra in najbolji DJ undergrounda.
Living in: Slovenske Konjice, Slovenia
 • Day14

  Zadnje ure naše mehiške avanture. Zajtrk ob bazenu in do 12 ure, ko nas opozorijo, da moramo se odjavit :), lovimo zadnje žarke sonca. Spakirali smo vse, odpravimo se peš proti avtobusni postaji, vmes še pojemo fino kosilo na peti aveniji. Tacosi, lignji, salsa, pivica, tako kot mora biti :) Posedimo še ob plaži, zadnjih par fotografij še v Mehiki in na avtobus, ki nas v dobri uri pripelje na naš terminal.

  Letališka procedura, prtljaga oddana, novi filmi na letalu, bo kaj za pogledat in po 9 urah bomo pristali v Londonu. Potem pa še malo do Benetk in nazaj domov. Čaka nas noč na letalu in dolga pot domov.

  Mehika je bila dolgoletna želja in ja, je upravičila pričakovanja. Kljub temu, da je bilo malo treme, morda slabega občutka zaradi strašnih opozoril glede varnosti, dejanskih umorov pred našim prihodom, nenazadnje tudi medtem, ko smo bili tam, se niti enkrat nismo počutili ogrožene. Dejansko je to povezano z drogo in do sedaj še turisti niso bili žrtev ali vpleteni. Počutili smo se varne, tudi ko smo zvečer se sprehajali po ulicah, je pa res, da nismo sredi noči hodili po stranskih poteh :) Vsa opozorila so morebiti na mestu, če bi človek izzival, se napijal in morda “naletel” na kakega nepravega, kar pa velja ne samo za Mehiko, ampak povsod.

  Skratka, ko se navadiš govoriti vsem iz stojnic, taksistom in še komu, da ne rabimo nič in komuniciraš z domačini, ugotoviš, da so ljudje prijazni, odprti, komunikativni. Sicer pa je vse bilo brez težav, dogovorjeno je veljalo, vsak izlet je bil oddelan super, točno vse, skratka, štima in v bistvu je po Mehiki lahko potovati. Videli smo ogromno in hrana je fantastična, edino malo redilna :) Vsepovsod sir, tortilje, pivo, alkohol skratka...ja, tukaj vedo, kak se dobro je in pije :)

  Zaradi časovne omejitve nismo uspeli videti stvari, ki jih bomo morda še kdaj šli v Mehiko pogledat. Po pripovedovanju ampak res vsakega domačina, je obvezno iti na otok Holbox, baje raj na zemlji, tako da to nas še očitno čaka, potem Bacalar, jezero, ki ima sedem odtenkov modre barvel tudi raj, tukaj še Palenque, San Cristobal, Ik Kil Cenote (ki pa je verjetno komercializirana), kot marsikaj sicer. Cancun smo videli in to je to, ne rabim se vrniti, razen morda zaradi letališča. Resort do resorta in na splošno “potovati”v resortih, kot jih to kar nekaj počne, se nam zdi mimo. Tako ne doživiš lokalnih busov, lokalnih tacos stojnic, z pravo lokalno hrano, tako ne spoznaš prave slike neke države. Da dobim zapestnico okoli roke, da me peljejo na en izlet z vsemi ostalimi “all inclusive zapestničarji” v Chichen Itzo in me potem dostavijo nazaj v resort za ograjo, kjer me čakajo “kao”mariachiji, se nam zmeša. Resort life je zlo:)

  Potovali smo sami, z lastnim planom, vse uredili prej ali sproti. In tako bomo potovali še naprej. Mehika nam bo torej ostala v lepem spominu, videli smo ogromno, izredno dobro jedli, niti enkrat imeli težav s prebavo, skratka vse je štimalo. Ko se spočijemo, saj smo dnevno prehodili cca med 6 do 10 in več km, bomo še malo podoživeli barvito Mehiko skozi fotografije in video. Potem pa bo čas za nove potovalne načrte :)

  Kostarika, Filipini, Sri Lanka ali Vietnam ? :)

  Adios Mexico. Gracias Mexico. Hasta luego...
  Read more

 • Explore, what other travelers do in:
 • Day13

  Zadnji polni dan v Mehiki, preden gremo domov. Današnja rutina bo dosti kopanja, dosti sprehajanja po peti aveniji in ogledov trgovin, obe imata to željo, pa da jih ne priganjam (bože mili...). Ampak dan se začne v bazenu, zajtrk nam postrežejo kar iz zadnjih vrat gostilne, na teraso pred bazen. Končno huevos rancheros, ki so dobra. Eva zajtrkuje kar v bazenu. Izležavanje do cca 12 ure in potem za nosom po Playa del Carmen.

  Obredemo praktično celo peto avenijo. V dveh rundah, prvi del je bil shopping, potem smo se s polnimi vrečami vrnili v sobo, malo skopali in potem naprej. Vmes v sosednji ulici našli spet tacose za mali denar, 17 pesotov, si kosilo privoščimo poceni in sproti. Do konca pete avenije nas pelje sprehod, nekaj spominkov še, slikanje v parku ob znaku Playa del Carmen :) in nazaj domov. Rum cola ob bazenu, večerja in čas bo za zadnjo noč v Mehiki.
  Read more

 • Day13

  Kakšen dan....vstanemo zgodaj, ob 7, zajtrk iz Oxxo in potem pri Coco Bongu čakamo na prevoz za izlet. Danes je čas za eno,izmed sedmih čudes sveta, Chichen Itzo. Vse jim deluje, čeprav sem izlet rezerviral pred našim odhodom, so me dejansko na letališču, ko smo prispeli pričakali z voucherjem in danes, brez da bi vmes kaj preverjal, prišli po nas. V kombi in na pot, smer proti Tulumu, ko nas na sredini Riviere Maya na bencinski črpalki prerazporedijo v avtobuse. Vozimo dobro uro in prvi postanek je Hubik cenote, želel sem si Ik-Kil Cenote, ampak tudi ta je bila za videt in doživet. Prehitimo gnečo in smo med prvimi, ki skočimo v osvežujočo hladno vodo in ko se že posušimo, se komaj začnejo vrste. Mi medtem že naročimo Piño Colado, si ogledamo “muzej”, jaz bi rekel bolj prodajalno tequile in gremo na kosilo. Naprej v Chichen Itzo.

  Prihod na parkirišče pred vhodom in skorajda nepregledno veliko avtov in avtobusov. Preden gremo naprej, nam dajo še vodo in dežnik in hitro je jasno zakaj. Vroče, da stojiš na mestu in se “topiš”. Ko spet plačam dovoljenje za snemanje (45 pesotov), kot povsod prej že, vstopimo. Po potki, ki vodi do glavnega oziroma do središča, kjer je osrednja piramida, so brez prekinitve postavljene stojnice, kjer se prodaja vse od srebra, lesa, tekstila...”only one dollar”, “best price today”....in to je praktično znotraj ob vse poteh, po katerih te vodi pot ogleda ruševin. Chichen Itza naj bi skupno pokrivala površino 12 km2, baje še danes s pomočjo satelitov iščejo morebitne ostanke še česa in skupno je tukaj preko 600 objektov, mi oziroma večina si pogleda nekje okoli 5-7 stavb povprečno na obisk. Ogromna zadeva. In ja, videti to v živo je impresivno in res je doživetje. Na spomladanski in zimski solsticij, samo dvakrat na leto je baje tukaj preko 20.000 ljudi naenkrat, saj naj bi se videlo ob premikanju zemlje ravno,na ta dva datuma, senco, kako iz vrha piramida po stopnicah leze kača in se potem, ko se enakonočje konča, vrne po stopnicah nazaj na vrh piramide. Dvakrat na leto je to možno samo videti, sicer pa se jim za turiste tudi druge dni ni potrebno bati.

  Ogledamo si poleg glavne piramide še majansko igrišče, tempelj, in še kar nekaj zgradb, stebrov, ostankov nekdanje civilizacije. Prevroče je, pa tudi premalo časa je bilo, da bi si ogledali čisto vse, kar bi lahko. Pred odhodom se ohladimo v senci in na poti nazaj, se ustavimo še v središču mesta Valladolid. Simpatični park, kolonialna arhitektura, v bistvu zelo spominja vse skupaj na park v Méridi. Koruza v parku in malo si pogledamo še plesalce, ki v parku plešejo in imajo svoj nastop. Simpatično doživetje in res je Mehika zelo barvita, vsepovsod žive barve, tudi tukaj ni drugače.

  Ko smo ponovno na avtobusu, se začnemo vračati nazaj, dobro uro in pol vožnje še nas čaka in vodič se zahvali, da smo točni, da smo izbral njih in potegne ven 2 litra tequile, ki jo stočijo po busu. En deli limete in sol, drugi toči, doze pa točijo po dober deci praktično. “You’re a big guy, you need a big shot” je logična razlaga glavnega “ natakarja”, in zatem, ko še razdelijo čips, potegne ven še eno steklenico tequile....”yeah, we have twins!!!”....pol busa se rahlo napije od tequile in začne se skandiranje “musica,musica...”, ko še stoči par litrov piva med nas...tequila in pivo...krasno :)

  Simpatični izlet in druženje končamo, ko se začne razvažanje po vseh hotelih in resortih od koder smo prišli skupaj na ta izlet. Ob 8.10 smo začeli, nazaj v našem hotelu smo bili ob 22.00 cca, pred tem pa smo po poti si kar kupili par kosov pizze in jih pojedli ob bazenu. Punci sta se seveda še kopali. Poln dan, vožnja je edina stvar, ki je je morda bilo preveč, ampak tako pač je, razdalje so kakšne so. Res pa je, da na nobenem iz,etu do zdaj, še niso tako poskrbeli za nas :) 4litre tequile, nekaj litrov piva, dali so nam zajtrk, malico, vodo, kosilo, dežnike za sonce, repelent za komarje....ni da ni :)

  In ko smo se mi odpravljali spat, je pri Coco Bongotu bila vrsta 300 metrov dolga, za vstop in zabavo. Noči trajajo tukaj do 3 oz 4 zjutraj najmanj...party mesto :).....lahko noč....jutri imamo prost dan....samo za počitek in uživanje, naše potovanje je skoraj pri koncu.....
  Read more

 • Day11

  Dodatek k včerjašnjemu večeru je odkritje restavracije za tacose in ostalo hrano domačo. Smešno poceni, tri tacosi, tri empanadas, dvakrat gringa, coca cola, 125 pesotov, 7 USD je tole, za več kot odlično večerjo. Škoda da nismo že prvi dan v Tulumu to odkrili, je pa res, da je hrana odlična, ampak nasitna. Sir povsod, tortilje, meso v več izdanjih, tu se moraš zrediti :) Doživetje je bilo samo to, kako hrano pripravljajo, kakšna je to hitrost in podatek, da so ljudje stali v vrsti, da so prišli na vrsto je dovolj zgovoren, da je bila izkušnja res odlična.

  Lepo smo se naspali, zajtrk še pojemo v Tulumu in ob 12 uri na avtobus za Playa del Carmen. Tu so vse ceste samo ravno :), mimo vseh parkov, resortov, vožnja traja cca. dobro uro in že stopimo ven na peti aveniji, mehiški LA, Playa del Carmen. Če je Cancun resort do resorta, je tukaj bolj na “easy”, neverjetno kake trgovine, lokali, vse je veliko, vse je drago, vse je “fancy”. Da dobiš relativno ugoden obrok, moraš ven iz najbolj obljudene ulice. Peš prispemo v naš hotel, Hacienda Maria Bonita. Odlično, barvito, slikovito, z bazenom, kjer se prvo namočimo in ohladimo. Potem pa seveda pohajat, obredemo trgovine, zame se ne najde nič, ali ni cifre ali pa enostavno je dražje kot pri nas, punce pa kar najdeta :)

  Obvezno zavijemo na plažo, ki pa je morda največje razočaranje tega turističnega kraja, neznansko dosti alg na plaži, mivka nikakor tako lepa kot na Isla Mujeres ali v Tulumu, vhod v vodo preko skal in ne mivke, v vodi pa pas morske trave in alg. Ne, ne kopamo se. Gremo naprej do hotela, bazen je zakon, potem pa na večerjo nasproti hotela. Fina hrana za male denarje relatvno (20 USD).

  Večerno kopanje še opravita punci in gremo spat, jutri nas čaka dolg dan, jutri gremo pogledat eno,izmed sedmih čudes sveta, jutri Chichen Itza.
  Read more

 • Day10

  Še en sončen, vroč dan v Mehiki. Za zajtrk končno dobim “huevos rancheros”, odkrito nisem navdušen, jajca na oko na tortilji, s fižol pirejem in rižem, preko pa paradižnikova salsa....sem prepričan, da se da to bolje nardit :) Vmes smo še kupili karte za avtobus jutri iz Tuluma do Playa del Carmen, za nas tri skupaj 130 pesotov, cca 6 EUR, smešno poceni.

  Taxij imajo tukaj kar fiksno ceno, vsepovsod kamor greš je 100 pesotov in danes gremo na osvežitev, v 4 km iz mesta oddaljeno Gran Cenote. Cenote so naravni bazeni, ali luknje, ko se je udrl apnenec in je nastal naravni bazen, s kristalno čisto vodo. In res je zakon, voda osvežujoča ampak ne ledena, plavaš med stalaktiti in stalagniti, med ribami in želvami, odlično doživetje in tukaj preživimo kar dobre tri ure, ko se res nabije turistov, pa se počasi odpravimo nazaj v mesto. Super je, da smo šli sami, saj tako nismo bili vezani na čas in smo se res lahko malo kopali, malo sončili, pa spet kopali.

  Vrnitev v mesto, hlajenje, ob kosilu še malo liga prvakov, sprehod skozi tržnico in ulice Tuluma. Zaenkrat nič ne kaže na kako prvomajsko fešto, zato izgleda, da bomo po večerji šli spat, jutri še zadnji premik, čaka nas mehiški LA kot pravijo, Playa del Carmen.

  VIVA 1. Mayo !
  Read more

 • Day9

  Dan 10 - Tulum

  April 30 in Mexico

  Kako nam letijo dnevi...spimo dalje, saj imamo življenje v mestu Tulum bolj na “easy”. Preko ceste gremo na odličen zajtrk, jajca “rancheros” probam še jutri. Takoj po zajtrku pa s taksijem (100 pesotov) do plaže in majanskih ruševin. Prvo si ogledamo ruševine (vstop 70 pesotov), sicer ne tako impresivno in veliko kot Uxmal, kljub vsemu pa zaradi bližine morja krasno. Cel čas lepo pihlja iz morja, “kulisa” iz nekih davnih časov pa je impresivna. Povsod okoli nas leguani, nosati medvedki in truma turistov :). Dobri dve uri porabimo da se sprehodimo skozi vse in poiščemo najboljše kadre, nakar se peš odpravimo na cca 300 m oddaljeno plažo.

  Palme, beli pesek, sinje morje...res lepo. Malo preveč je sicer morske trave in alg nanosilo na obalo, kljub vsemu je pa prizor božanski. Kar ne morem reči za cene kjerkoli vzdolž plaže. Noro. Tulum je sicer ena izmed najljubših destinacij zvezdnikov iz Hollywooda, najboljši resorti seveda, ampak očitno več ali manj vsi lokalo ob plaži mislijo, da imamo vsi neomejen budget :) Navadne testenine cca 250 pesotov, cocktail za 200 pesotov, enchillada za 360 pesotov...samo par primerov norih cen in ko nam postane najbolj vroče, se odpravimo nazaj ohladit. Potem pa na kosilo in sicer najdemo lokal “Burrito Amor”, kjer lahko mirno rečem, da smo jedli najboljši burrito do danes. Burrito z svinjino in ananasom, burrito s škampi, z govedino, kurjimi prsi, vsi zaviti v palmin list, da ostanejo topli in sočni....cena med 95 in 120 pesotov. Vrhunsko res.

  Ne čudimo se, da je 80% ljudi tukaj okroglih, pri vsej tej hrani, siru itd, ne more biti drugače :)

  Zvečer še mali sprehod, koruza na palčki, tudi super, namazana z limeto in soljo. Lažja večerjica in spati, jutri imamo v planu plavanje v Gran Cenote. Piramido Coba bomo spustili, cena, ki jo hočejo za izlet je praktično ista ali večja kot za Chichen Itzo, ki nas še čaka, tako da bomo raje to spustili.
  Read more

 • Day8

  Dan 9 - Mérida - Tulum

  April 29 in Mexico

  Adios Mérida in po kopanju v bazenu na avtobusno postajo. Taxi poceni, 50 pesotov do postaje, tam pa nam povedo, da je avtobus ob 10.40 poln in moramo čakati na naslednjega, ob 12.40. Prestavimo se v lokal preko ceste, pa malo pred postajo, pa malo v postajo...nekako minejo dve uri in končno smo na poti v Tulum.

  Štiri ure traja vožnja, vmes še postanek v Valladolidu, vmes še naliv in malo drugačen obraz Mehike po poti, kot ga kaže Cancun ali Isla Mujeres. Ljudje res živijo skromno, revno. Prispemo v obmorski Tulum, malo mesto, ki pa kaže znake življenja. Hotel Central Station imamo dobesedno dva koraka na desno ko stopimo iz avtobusne postaje, soba je prostorna, velika, imamo celo teraso s pogledom na glavno ulico...in ne, ni preglasno...zaenkrat ne.

  Ker smo bili pozni se odpravimo samo na potep po mestu, malo se razgledamo in obredemo, dve simpatični gostilni s super hrano. Druga, cenejša, mnogo cenejša je očitno lokalna scena, saj je hrana poceni, pa še ljudje plešejo na ulicah poleg, glasba, fiesta :)

  Torej, tequile s črvom še nisem videl nikjer, prav tako še nikjer nismo našli “chilli con carne”, povsod pa imajo testenine in lasagne...

  Do sedaj več ali manj, kjerkoli smo bili dela internet povsod dobro in hitro, kar je zelo pohvalno in Mehika ima tak nek sproščen pridih, upam, da tako ostane do konca našega potovanja. Jutri raziskujemo naprej, ostanke piramid, plaže, morje...
  Read more

 • Day7

  Dan 8 - Kabah in Uxmal

  April 28 in Mexico

  Dan za izlet in po zajtrku nas pridejo iskati za izlet v Kabah in Uxmal. Majanska mesta v bližini Méride. Vodič Gabriel je izredno zanimiv, izvemo marsikaj novega. Yucatan kot polotok je cel raven praktično, na celem polotoku je več kot 7000 cenotes, t.i. naravni bazeni pod površjem, samo v državi Jukatan jih je od tega 4000. Dobro uro vožnje od mesta prispemo do ruševin Kabah. Povsod legvani in vročina, do 37 stopinj se je danes povzpela temperatura. Ruševine izredno lepo ohranjene, še bolj pa je zanimivo kar smo izvedeli. Maji v bistvu ni pravi izraz za ljudstvo, prav je Olmecas. Ko so prišli španski konkvistadorji so zaradi problemov pri sporazumevanju poimenovali nativno prebivalstvo Maya. Ker v majanskem jeziku “Maya” pomeni “ne razumem”. Ko so Španci hoteli govoriti z ljudmi, so jim le ti odgovarjali “maya”, in tako so Španci mislili, da je to njihovo ime, dejansko pa jih niso razumeli nič.

  Prav tako baje cca 42 % ljudi na polotoku Yucatan še govori pravi majanski jezik, kar je v bistvu impresiven podatek. Izvemo za majanske izraze, da so verjeli v samo enega boga, ki ga je tvorila sveta trojica, izvemo da so bili visoki med 120 cm in največ 150 cm, da je bil lepotni simbol to, da so škilili in so zato že otrokom dajali na nos školjko, da so škilili. In tudi to, da so otrokom deformirali lobanje, zaradi njihove predstave kako in kaj je lepo, da so imeli podolgovate lobanje, velika ušesa, malo “potegnjene” oči, “orlovski” nos in velika usta. Ko se sprehodimo skozi Kabah, se odpravimo proti Uxmalu. Na polotoku Yucatan so tri največje arheološke zapuščine Majev in sicer Uxmal, Tulum in Chichen Itza, ki je tudi eno izmed sedem čudes sveta. Seveda je teh piramid ogromno, te tri štejejo med največje in najlepše.

  Pridemo v Uxmal, ki je resnično krasen. Tu izvemo še več o zgodovini, o tem, kako so igrali igro z žogo, ki so jo igrali 14 najboljših igralcev, ki se je igrala samo z komolci, boki in koleni. Samo kapetan ekipe je lahko prijel z roko in samo on je lahko dal gol, ki je predstavljala okrogla luknja na zidu. Zmagovalci so izmed sebe imenovali novega visokega svečenika, poraženci pa so izgubili vse, status, družine in so jih degradirali v skrajni najnižji nivo v družbi, kar je veljalo tudi za prihodnje generacije. Bi rekel, da ni bilo dobro izgubiti, so se pa baje sami odločali ali igrati ali ne, kot da greš pri pokru all-in. V Chichen Itzi pa so baje zmagovalcem, kapetanu odrezali glavo, kar je pomenilo največjo čast zanj in njegovo družino.

  Sicer je zmotno, da naj bi Maji masovno žrtvovali ljudi, vsaj ne na Yucatanu, edino se naj bi to dogajalo v Chichen Itzi, sicer pa bolj na Teotihuacanu, blizu Mexico citya.

  Po vse izčrpnih informacijah smo imeli še čas za pohajanje po Uxmalu, po vročini 37 in le malo sence pa smo se počasi umaknili v senco in kasneje še na kosilo. Ura vožnje nazaj v Mérido in že smo spet pri našem bazenu in osvežitev. Zvečer ob osmi uri je baje na Grand Plaza ravno danes še show, “ the ballgame” kot so jo igrali Maji. Baje bo ogromna gužva, bomo pogledali morda, smo čisto blizu.

  Večerja še danes v Méridi, jutri pa odhod proti Tulumu.
  Read more

 • Day6

  Dan 7 - Mérida

  April 27 in Mexico

  Pa smo praktično na polovici. Zajtrk v hotelu, kopanje pred izhodom v mesto. Danes raziskujemo mesto in z avtobusom se odpravimo na panoramsko vožnjo. Mérida je baje najbolj čisto in varno mesto v Mehiki. Vidimo parke, v katerih je povsod gratis internet, “quintas” - vile v privat lasti, kot jih vidiš v ekskluzivnih mehiških “žajfnicah”, moderno Majansko arhitekturo, hotele kot iz pravljice itd. Vozimo se po ulicah in vidimo blišč in tudi bedo, kot povsod po svetu.

  Ko se vrnemo v center, se odpravimo še na njihove tržnice. Povsod ogromno ljudi, ulice skoraj preozke, tako za pešce, kot tudi za avte, na tržnici pa tekstil, hrana, sadje, pisano. Tacos dobis tukaj za 15 pesotov, kar je manj kot 1 USD, tukaj jedo domačini in ne smeš se preveč obremenjevati s čistočo. Zapravimo malo denarja, premagujemo jezikovne ovire in sporazumevanje, nato pa se največji vročini umaknemo pred bazen.

  In ko se počitek konča in pustimo doma balast fotoaparata in kamere, gremo še enkrat v središče dogajanja, trgovine, tržnice.Barve vsepovsod, vsaka trgovina ima svoj velik zvočnik in na polno nabija glasbo in vabi stranke, mali kaos :) Je pa zanimivo, pisano in pestro, sprehodimo se dobre štiri bloke, obredemo trgovinice, stojnice in nakupimo par suvenirjev, nato pa na večerjo. Nasproti hotela je gostilna Aroma, nič posebnega, cocktaili pa so dobri. Pogrešam Chilli con carne, do danes ga še nisem našel nikjer. Dan se konča, večerno kopanje in spanje, jutri pa izlet v Kabah in Uxmal, Majanska pot se začne jutri.
  Read more

 • Day5

  Čas je, da se poslovimo od Isla Mujeres. Po zajtrku na trajekt in proti Puerto Juarez, mestno pristanišče Cancuna, ki ni v hotelski zoni. Pristanemo in se odpravimo proti Cancun downtown, po poti ujamemo avtobus, ki se malo vozi še po ulicah Cancuna, ki kažejo čisto drugi obraz kot turistom prilagojena hotelska zona. V bistvu sem vesel, da smo se prestavili v hotelsko zono, saj že ob 9 zjutraj podoba malega kaosa v mestu ne daje preveč dobrega občutka. Preden smo prišli so se baje malo streljali kar v hotelski zoni baje, dva na vodnih skuterjih naj bi streljala na nekoga, nič se ni zgodilo. Včeraj pa naj bi spet našli par mrtvih. Dejstvo je, da je to vse povezano z drogo in baje najbolj nevarno naj bi bilo v četrti El Crucero v Cancun downtown, kjer nismo bili niti blizu. Vse tukaj je ok, ljudje so prijazni, verjetno se tudi napihuje malo, ker nočejo zida plačat :), ampak občutek je vseeno neprijeten, ko veš, da se to dogaja relativno blizu.

  Kakorkoli, starši bodite pomirjeni, na ADO avtobusni postaji kupimo karte za Merido in ob 10.00 uri že sedimo na udobnem avtobusu in se od Cancuna poslavljamo. Karte so cca 40 EUR za nas tri in po dobrih štirih urah vožnje pridemo v Merido. Lepo in prijazno kolonialno mesto. Ko izstopimo iz avtobusa nas pozdravi izjemna nevihta, ki v praktično 10 minutah poplavi mesto. Taxi do hotela stane 40 Pesotov, kar je dobra 2 USD. Očitno je, da so cene tukaj drugačne. Taxi nas preko poplavljenih ulic pripelje in na momente tudi prepluje do hotela Reforma. Soba z visečo mrežo, pred vrati pa bazen. Odlično.

  Po osvežitvi se odpravimo iskati hrano. La Negrita cantina je baje najboljša lokalni bar, najdemo, notri pa nas ne pustijo, ker je za 18+ populacijo. Verjamem, da je dobro vzdušje, ampak po videnem je to za žur, dejansko ne z otrokom :) Kasneje najdemo odlično restavracijo z lokalno hrano, Empanadas s sirom, Fajitas s piščancem, odličen zrezek, odlično. Pa tudi cene so tukaj občutno nižje, saj za tri glavne jedi, dva piva, dve coca coli, piña colada in sladico plačamo cca 25 EUR. Ni Azija, je pa dobro in ugodno.

  Zatem se odpravimo še do katedrale in parka v središču mesta, golobov skoraj kot v Benetkah, mesto živi, prijazni ljudje, vsak vpraša od kod smo in nam hiti razlagat kako je danes Fiesta Maya v parku, kako dolgo so odprte katedrala, mestna hiša itd, informacije kar letijo. Malo utrujeni od poti se odpravimo nazaj v hotel, kopanje v bazenu in počitek. Jutri bomo mesto spoznavali cel dan.
  Read more

Never miss updates of cerotravels with our app:

FindPenguins for iOS FindPenguins for Android