Cero,vaš vrhovni razsodnik,najhitrejši revolver Saloona,najboljši skipper Balkana,najsvetlejša ptica na nebu,najnevarnejša zverka na kopnem,prvi reket starega kontinenta,računalniški mojster svetovnega kalibra in najbolji DJ undergrounda. Message
 • Day18

  Obrigado Açores

  July 12 in Portugal ⋅ ⛅ 23 °C

  Pa je za nami tudi tole potovanje. Zdaj, ko nas čaka dolga pot nazaj, z upanjem, da ne bomo deležni kaosa po letališčih in da nam ne izgubijo prtljage, se lahko ozrem nazaj, na 17 dni Azorov. Čakali smo jih dolgo, dvakrat prestavljali zaradi epidemije, v tretje je šlo. In ni nam žal.

  Azori so dejansko skriti biser Evrope. Vsepovsod je eksotična flora in pokrajina, ki nam vzame dih. So vulkanskega izvora in tega ne skrivajo :), ampak so zaradi tega lahko samo še bilj zanimivi. Videli smo od vulkanoloških aktivnosti, črnih peščenih plaž, naravnih vrelcev, lavinih tunelov in vulkanskih kraterjev s slikovitimi jezeri, zdaj nam je jasno, zakaj jih imenujemo evropski Havaji.

  Plan, ki smo ga oddelali je bil kar obširen in od 9 otokov, smo jih videli 4. In res so si med seboj različni in vsak je po svoje poseben. Pico, črni otok, nas je očaral s svojimi bazaltnimi vinogradi, tri dni smo čakali, da se nam je gora Pico dejansko pokazala sploh, saj se je muhasto skrival za oblaki. Tukaj je bilo vse tako mirno, skoraj nikjer ljudi, vse spokojno in samo narava. Tudi kite smo videli, baje se na Picu najbolj splača in mi smo to naredili. Tukaj smo dobili avto kar od domačina Miguela, ki je bil tudi gostitelj nastanitve. Tako smo lahko prevozili cel otok in bilo je odlično.

  Ko je bil čas za prvi premik, smo s trajektom prečkali do otoka Faial, modrega otoka, kot mu pravijo zaradi praktično neprekinjenih grmov hortenzij, ki se vijejo vzdolž cest in celega otoka. Mesto Horta je slikovito, življenje tu drugače teče kot na Picu. Peter Caffe Sport in njihov Gin do Mar je nepozabna zadeva, tudi slikovita marina z vsemi poslikavami jadralcev preko Atlantika, ki se ustavijo tukaj. Da ne omenjam “belega dne”, ko so celo mesto pretvorili v okraske morskih bitij in so bili vsi oblečeni v belo, ter koncerti po mestu. Znajo si narediti dogodek in to delajo povsod. Vulkan Caldeira in njen krater se nam je skril in se ni pokazal, je pa bil obisk Capelinhos vulkana zato tudi nepozaben.

  In že smo morali spet naprej, na Terceiro, ki ji pravijo “veseljaški otok”. In dejansko smo jo tako doživeli, saj tukaj imajo trikrat na teden po vaseh bikoborbe na ulicah. Imeli smo srečo, da nas je naš taksist Paulo, peljal že prvi dan na to lokalno izkušnjo, v kateri smo občutili tudi to, kako je ko ljudje skačejo pred bikom preko ograje. Modrice bodo minile :), izkušnja pa je. In potem nepozabna “oddeja s polji”, Summa do Come, Agar do Carvao, tudi mesto Angra do Heroismo s svojo slikovitostjo je del naše izkušnje, ki je ne bomo pozabili.

  In potem še nazaj na São Miguel, zeleni otok in največji otok. Kopanje v Atlantiku, kjer so spodaj vrelci in voda topla, Sete Cidades s svojimi neprekosljivimi razgledi na jezera, Furnas z vrelci in kopanje v njih, nepozabni ananasi in še kaj bi se našlo. Bilo je lepo, nepozabno in videli smo ogromno.

  Verjetno bi lahko kakšen dan skrajšali potovanje, vendar bi potem bilo vse še bolj intenzivno. Dejansko smo imeli poln program za praktično 15 dni in dobro smo ga izkoristili in opravili. Azori morda niso destinacija za kopanje in poležavanje na plaži, so pa destinacija z eno najlepših naravnih kulis, prav tako pa dejstvo, da so sredi Atlantika, tako izolirani, jim daje poseben čar. Klima je super, cel čas med 21 - 25 stopinj, kar je super za potovati.

  Še morda kdaj se vrnemo, da oddelamo še Flores, Corvo in Sao Jorge. Čeprav je São Miguel največji in dejansko porabiš največ časa za ogled vsega, je tudi najbolj skomercializiran. Občutili smo, da imajo težavo v lokalih s strežbo, niso vajeni, če naenkrat pride preveč ljudi in prav tako, za razliko od ostalih otokov, tukaj je vsepovsod večina samo hot dog, burger in pommes frites. Celo pohan pommes frites smo našli. Verjetno se pozna dejstvo, da je tukaj tudi ogromno ameriških turistov. Se pa najde lokalna hrana in tisto je res dobro. Tukaj se še vedno najde pivo za 1 Eur, espresso za 60 centov, ponekod res občutek, kot da se je čas ustavil. Predvsem pa, ni gneče, tukaj se res lahko spočiješ, ker je mir.

  Kot vedno, povsod je lepo, doma je pa najlepše, odhajamo iz Azorov z ogromno vtisi in spomini. Prvo popopotniški počitek, potem pa bo čas spet za kakšne destinacije izven Evrope, samo da nam ne zagode spet Covid. Obrigado Portugal, obrigado Açores.
  Read more

 • Day17

  Ponta Delgada

  July 11 in Portugal ⋅ ⛅ 22 °C

  Zadnji dan, noge utrujene, čakamo domačo posteljo. Sprehodimo se skozi mesto, domačini pospravljajo ostanke od praznovanja “Svetega duha”, ni pretirane gneče. Nekatere gostilnice so ob ponedeljkih zaprte, zato žal ne bomo mogli ponoviti enega boljših burgerjev v Suplexio gostilni. So pa odprte trgovinice in opravimo še zadnje nakupe spominkov.

  Čaka nas še pakiranje in popoldne vračamo avto nazaj v rent-a-car, potem pa bomo našli še eno fino gostilno, da se lepo poslovimo od Azorov, z eno fino večerjo.

  Kar se je izkazalo za izziv, ker je večina lokalov zaprtih, ampak uspe nam. Atan ;) se po sprostitvi vodenja 16 dni in odgovornosti sprosti, vse je super in pod črto, ugotovim, da kjerkoli na svetu sem, duša je vedno doma samo tam….v Dalmaciji !

  Obrigado Açores !
  Read more

 • Day5

  Lagoa do Congro-Caldeira Velha

  July 10 in Portugal ⋅ ⛅ 19 °C

  Dobro jutro...po zajtrku se odpeljemo proti jezeru Lagoa do Congro,ko pridemo do tja se še malo moramo sprehoditi do jezera.Lepo,vse v zelenem(še jezero😉)

  Po poti se ustavimo pri termalnem kopališču,kjer se nismo mogli kopati,ker bi morali imeti rezervacijo,si pa ogledamo park,krasno,sama narava🌄

  Napoti domov se še ustavimo na ananasovem kosilo.🍍🍍🍍Okusno,dobro

  Potem pa v hotel se malo spočiti,biljard igrat,pa še mala večerja in spat🛌🛌🛌

  Lahko noč 🌃(slovenščina)
  boa noite 🌃(portugalščina)
  good night🌃(angleščina)
  Read more

 • Day16

  Lagoa do Congro - Caldeira Velha

  July 10 in Portugal ⋅ ⛅ 21 °C

  Počasi umirjamo tempo in danes odrinemo na krajši pohod do jezera Lagoa do Congro. Od prostora, kjer pustimo avto, je do jezera in nazaj cca 2,5 km za hoditi. Skozi lepo, zeleno naravo, ko pa prideš do jezera pa je to en sam mir. Vse okoli zeleno, jezero skrito v gozdu in mir.

  Po pohodu, prečkamo otok še po nekih lokalnih cestah, ki so še tlakovane in očitno ne vožene kaj dosti, saj je na cesti mah. Res je vse zeleno. Pridemo do Caldeira Velha, ki je danes še “uradno” naš zadnji ogled. Gre za 4 bazene z termalno vodo, vse skupaj pa je umeščeno v naravni park, tako da je okolje vse zeleno in lepo. Kopamo se ne, ker nismo imeli rezervacije, sprejemamo pa samo določeno število obiskovalcev vsako uro in pol, vendar največ 250 na dan. Smo pa lahko se sprehodili skozi park, nismo pa se smeli kopati.

  Ko smo naredili še ta sprehod skozi park Caldeira Velha, smo se na poti nazaj ustavili še na plantaži ananasa, na kosilu in še enkrat preden gremo domov, okusimo ta dober ananas. Napolnimo gorivo in preostanek dneva bo počitek, bilijard, sprehod po mestu in danes malo žive glasbe v mestu. Jutri je zadnji dan.
  Read more

 • Day4

  Gruta do Carvao-Nordeste

  July 9 in Portugal ⋅ ⛅ 19 °C

  Danes pa je čas za krajši izlet.
  Ko pojemo zajtrk se odpravimo do jame Gruta do Carvao,si pogledamo en del jame,ker si nismo izbrali dolge ture na kateri moraš tudi plaziti,plezati in takšne stvari 😉 zanimivo
  Po slabi uri smo odložili čelade in se odpravili pogledati jezero Lagoa do Fogo.
  Lepo🏞️
  Pa gremo do mesteca Nordeste,tam tudi pojemo kosilo.

  Potem pa smo se odpravili domov,napoti smo si tudi pogledali svetilnik,ki je star več kot 140 let.Lepo, zanimivo 🤩
  Pot je bila zelo dolga,zato smo se igrali stare igrice za v avto🙆🙆‍♀️

  In smo prišli v hotel in smo se odpravili ven na večerjo,dobro,okusno🍝🍗
  Ko smo se vrnili domov smo se zrihtali za spanje in se odpravili spat.p😴

  Lahko noč 🛌
  Read more

 • Day15

  Gruta do Carvão - Nordeste

  July 9 in Portugal ⋅ ⛅ 20 °C

  Počasi zmanjšujemo tempo, saj smo po 15 dnevih že malo utrujeni. Gremo na rezerviran termin za ogled Gruta do Carvão. To je največji tunel lave na otoku São Miguel. Naj bi bila dolga skoraj 5 km, vendar nam pokažejo dva dela, oo katerih se lahko sprehodimo, izvemo marsikaj o tem, kaj vidimo v jami, predvsem speleološke strukture, kot so lava mostovi, stalaktiti, stalagmiti, stebri, gobasta lava, glazura in plesni. Razen več razpok so stene in strop raznobarvni (oranžna do rumenkasta) zaradi bazaltne oksidacije. Po slabi uri odložimo čelade in gremo poskusit srečo z Lagoa do Fogo. In jo celo imamo, sicer jezero ne vidimo v celoti, ampak vsaj vidimo ga, kar je redkost baje, glede na to kako se tukaj vreme hitro spreminja. Lep razgled, fantastičen, na pohod okoli pa ne gremo, je 11 km in ni ravno toplo tako visoko.

  Pot in raziskovanje otoka nadaljujemo proti mestecu Nordeste. Majhno, simpatično mestece na skrajnem vzhodu otoka, kjer pojemo kosilo, odlična domača hrana, pečena “kura”, super :)

  Na poti po spodnji strani otoka, si pogledamo še najstarejši svetilnik na otoku, Farol do Arnel. Več kot 140 let star, svetlničarji lepo skrbijo zanj, danes je pa bil zaprt, zato ga slikamo samo od daleč. Načeloma so ceste na otoku povsod v odličnem stanju, ampak pot po spodnji strani otoka se malo vleče. Prečkamo skozi Furnas in nazaj na hitro cesto in čez pol ure smo v hotelu.

  Jutri je program še manj zahteven, en mali pohod na Lagoa do Congro in potem še namakanje v vrelcih v naravne okolju, Caldeira Velha.
  Read more

 • Day14

  Furnas - Vila Franca do Campo

  July 8 in Portugal ⋅ ⛅ 19 °C

  Kar letijo ti dnevi in verjetno bolj kot gre h koncu, bolj si bomo želeli spet domače postelje in tudi Isa nas verjetno že pogreša. Današnji dan je bil dolg in naporen, ampak spet smo odkljukali kar nekaj zadev. Danes je bila na vrsti dolina Furnas. Prvo si dolino pogledamo iz razgledne točke, z jezerom Furnas, kasneje še skočimo pogledati na Furnas golf igrišče, kakšne so cene green feejev in potem končno pridemo v Furnas.

  Dolina Furnas je središče edinstvene geotermalne dejavnosti São Miguela. Tukaj smo obiskali dve aktivni vulkanski mesti, videli vrele kaldeire v akciji. Furnas je najstarejša turistična destinacija na Azorih. Dolina Furnas je pravzaprav krater, ostanek davno ugaslega vulkana. Obiskovalci prihajajo sem že stoletja, ko jih mikajo mineralna voda in termalni bazeni, za katere menijo, da pomagajo pri zdravljenju različnih zdravstvenih terapij. Furnas ima na stotine naravnih izvirov in potokov in dejansko jim termalna voda teče iz pip kar po mestu. Ima tako malo kiselkast okus. Domačini so jo poimenovali 'água azeda', kar v grobem pomeni "kisla voda". Vsak ima drugačen okus in verjamejo, da ima svoje zdravilne lastnosti. Najdel, če koga zanima :)

  Água Azeda do Rebentão: Hladen, nakisan izvir s temperaturo 15,6 °C/60 °F. Po ljudskem zdravilstvu ta voda zdravi prhljaj in lajša prebavo

  Água Azeda: To je ena izmed najbolj znanih izvirskih voda Furnas in ni prepoznavna le po kislem okusu, ampak tudi po modrih in belih ploščicah za njo; ima temperaturo 15,9 °C/60,6ºF in kisel pH

  Železna voda: termalni vrelec s temperaturo 34,4°C/94°F in kislim pH, ki ga prebivalstvo uporablja v terapevtske namene, kot je zdravljenje alergij

  Água Santa: izvir s temperaturo 95,5 °C/203 °F, visoko bazičen pH; pomešan z medom, cimetom in malo ruma daje odličen sirup za prehlad, laringitis in faringitis

  Água do Caldeirão: Vroč vrelec s temperaturo 75,1 °C/167 °F, rahlo gaziran. Po ljudski medicini je ta voda, pomešana z medom, učinkovita pri zdravljenju kašlja in prehlada, tudi oslovskega kašlja.

  Água do Padre José: Nahaja se v Chalet da Tia Mercês, s temperaturo 55,4 °C/132ºF, ta voda pomirja in zdravi "deskarje", primerna pa je tudi za zdravljenje holesterola

  Água da Morangueira: Rahlo nakisana vroča izvirska voda pri 41,2 °C/106ºF, ki se nahaja na Avenida Dr. Manuel de Arriaga in je indicirana za zdravljenje bolezni jeter in ledvic

  Água Dr. Bruno: Izvir s temperaturo 20,4 °C/69ºF, ki se nahaja na Rua Margarida Eugenia Moniz Oliveira, naj bi bil učinkovit proti napenjanju in naj bi ustavljal krvavitve

  Água Glória Patri: To znamko vode boste verjetno videli v supermarketu ali celo v lokalnih restavracijah. Izvir izvira pri temperaturi 17,5°C/63,5°F, z nevtralnim pH.

  Furnas je torej središče geotermalne dejavnosti otoka. Tu sta dve aktivni vulkanski mesti, kjer kaldere brbotajo in vrejo, fumarole pare in termalni bazeni so naravno ogreti na temperaturo kopeli. Furnas pa je znan tudi po svojem cozidu, tradicionalni portugalski enolončnici, ki jo kuhajo pod zemljo, za kuhanje pa uporabljajo geotermalno toploto. V bistvu je zelo podoben princip, kot ga poznamo od doma ali še bolj iz Hrvaške, “peka”, s tem da tukaj pač toplota vulkana oddela svoje. Jed poizkusimo v znani opciji, restavraciji Tonys. Dolgoletna tradicija med domačini je ta priljubljena jed. Jed je sestavljena iz skrbno zloženega lonca svinjine, govedine, piščanca, klobas, krompirja, korenja, zelja in ohrovta, ki se počasi kuha v zemlji približno 6 ur. Odkrito, je dobro, nič nismo čutili vonja ali pridiha žvepla, ni pa za “dol past”. Za poskusiti pa je.

  Ko smo se torej nadihali žvepla iz kaldeir in probali tradicionalne jedi, smo še morali na toplo kopel. Terra Nostra park se zapira ob 16.30, zato gremo v Poças da Dona Beija. To je majhen park s šestimi bazeni z različnimi temperaturami (in bonus: ti bazeni so odprti do 23. ure!) Vstopnina 8 Eur na glavo, in uživanje v termalni vodi z 39 stopinj celzija.

  Pregreti se odpeljemo naprej in na poti pred Ponta Delgado obiščemo še Vila Franca do Campo, mestece, ki je bilo prej glavno mesto São Miguela. Ogledamo si tudi Ermida de Nossa Senhora da Paz, bela kapelo na vrhu hriba s panoramskim razgledom na mesto. Malo se sprehodimo skozi praktično prazno mesto in se vrnemo nazaj v Ponta Delgado. Večerja je kar “street food” danes. Mesto pa slavi, cel vikend imajo zabavo. In ne kar neko. Festival Svetega Duha". Ta festival je zakoreninjen v srednjeveški tradiciji in običajno poteka na vseh otokih od maja do septembra. Praznovanje privabi na tisoče ljudi in vključuje živahne parade in velike pogostitve. V skladu s tradicijo juho in kruh delijo slavljencem po povorki. Danes se je začelo in bo trajalo cel vikend.

  Dan je bil dolg, jutri nas čaka Gruta do Carvão in od vremena odvisno, kakšen slikovit pohod po tej prečudoviti naravi.
  Read more

  Traveler

  🌸🌸🪷🪷🌺🌺

  7/9/22Reply
   
 • Day3

  Furnas

  July 8 in Portugal ⋅ ⛅ 19 °C

  Danes pa je čas za še en izlet.
  Po zajtrku se odpravimo proti dolini Furnas.🏞️
  Prvo si Furnas ogledamo z razgledne točke,na kateri se tudi vidi Furnaško jezero(v obliki gobe)zanimivo🍄

  Potem pa smo se spustili v mesto Furnas in se sprehodili mimo še delujočih vulkanskih vrelcev🌋

  Po celem mestu so nameščene pipice z zdravilno kislo vodo(npr.za zdravljenje prehlada, ledvice...) zanimivo,ni dobra voda🤢

  Potem smo se sprehodili do njihove značilne hrane(cozido)podobna naši enolončnici,za probat,ampak ne za ponovit.🍲🍛🥘
  Pred cozidoto pa smo videli narobe obrnjeno hišo🏡

  Potem smo se odpravili do Furnaškega
  Jezera in si tam pogledalai kako se kuha(peče)cozido🥘

  Potem pa smo se šli kopati v vrelce z 39°C
  Uživanje, zanimivo 🏊🧖

  Potem smo se odpravili v še eno majhno mesto 🌆,ki ima na najvišjem vrhu mesta cerkvico🏫

  Potem smo se odpravili proti domu.
  Pred spanjem pa na večerjo na ulici🍔🌭

  Potem pa spat🛌

  Lahko noč 😴
  Read more

 • Day2

  Ponta da Ferraria-Sete Cidades

  July 7 in Portugal ⋅ ⛅ 21 °C

  Dobro jutro...danes pa je čas za izlet,preden odrinemo na pot,pojemo zajtrk (obilen,okusen...)🥐

  Pa gremo,prvo se gremo kopati v topli ocean(topli je zaradi tega ker je spodaj pod oceanom še tunel od lave,ki še malo vre).🤠

  Popoti do jezer(bom potem povedala več o tem😉)se ustavimo pri mali cerkvici z drevoredom.

  Pridemo do jezer,zanimivo(dva jezerja različnih barv,eden moder,drug zelen).🏞️

  Potem smo se odpravili na razgledno točko in zapuščeni hotel.🏚️
  In gremo še na eno eno razgledno točko,na kateri vidiš tri jezera v kraterju od vulkana.🌋
  Pa še še sprehodimo do še enega jezera,ki je tudi za videt(zgleda zapuščeno).🏞️
  Gremo še pojest🍔

  Zdaj pa v sobo, kopat,na večerjo in spat.🥘

  Lahko noč🥱
  Read more

  Traveler

  .Moja Eva piše potopis!Bravo-tako se tudi veča besedni zaklad.✍️👏

  7/7/22Reply
  Traveler

  😃😃😃😃😃😃😃

  7/8/22Reply
  Jasmina Gačnikar

  Hitro,, aaaaa🤪🤪

  7/10/22Reply
   
 • Day13

  Ponta da Ferraria - Sete Cidades

  July 7 in Portugal ⋅ ⛅ 22 °C

  Današnji dan pa je dan za eno najbolj ikoničnih točk Azorov. Da se vreme malo razčisti pa gremo prvo do Ponta da Ferraria. To je najbolj zahodna točka otoka in ima dramatične vulkanske obale in bazaltnega loka. Kar je tu še posebej posebno, pa je naravni bazen, ki se nahaja v obali.

  To ni le stari bazen, ampak je voda v tem naravnem zalivu kombinacija geotermalne vode iz žveplenega vročega izvira in hladne vode iz oceana. Ob oseki je do bazena dostop po lestvi in ​​se kopa v vodi s temperaturo od 18C do 28C. Različna območja bazena imajo različne temperature, ko pa ste blizu izvira je lahko včasih vroče, kar sta tudi začutili punci danes. Jaz se nisem prepričal za vstop v vodo, tistih od 18 stopinj me moti. Vstop je prost, na bazenu pa so garderobe. Poslikamo še lok nad vodo, ki ga je naredila lava in nadaljujemo proti Sete Cidades.

  Nahaja se v zahodnem delu Sao Miguela, Lagoa das Sete Cidades (jezera Sete Cidades) je eno najbolj priljubljenih krajev na otoku za obisk in z dobrim razlogom, je popolnoma osupljivo. Modro in zeleno jezero (Lagoa Azul in Lagoa Verde) sta glavni znamenitosti tukaj. Čeprav izgledata kot dve jezeri, sta v resnici eno jezero, ločeno z mostom.

  Legenda pravi, da se je princesa zaljubila v pastirja, a ko je njen oče izvedel, ju je ločil. Dvojec je zlomljenega srca prejokal dovolj solz, da sta ustvarili jezeri, zeleno jezero, ki so ga ustvarile zelene oči pastirja, in modro jezero, ki so ga ustvarile princesa in njene modre oči. V resnici je Zeleno jezero videti zeleno zaradi goste, bujne vegetacije, ki ga obdaja. Modro jezero je na drugi strani večje in globlje, zaradi česar je videti bolj modro.

  Pred tem še kratek postanek ob idlični sceni cerkvice z drevoredom, potem pa sprehod po jezeru in za najboljši razgled, gremo na razgledne točke nad jezerom. Prvo Vista do Rei, ki ponuja resnično krasen pogled na jezera. Imamo srečo in vreme nam tokrat služi. Še lepši razgled pa je tukaj iz strehe zapuščenega hotela Monte Panorama.

  To je velikanska zgradba, ki razpada. Od zunaj ni mogoče natančno videti, kaj je, ali si niti predstavljati, kako velik je v resnici. Noben znak ali znamenje ne pove zgodbe o tej gradnji. Videti je nedoseženo, v resnici pa je bilo to najbolj luksuzno mesto na Azorih pred približno 30 leti, zdaj pa je popolnoma zapuščeno, uničeno in vse, kar je ostalo, je beton. Monte Palace je bil razkošen hotel s 5 zvezdicami. Zapuščen je od leta 1990 in je bil odprt le 18 mesecev. Monte Palace je prejel nagrado za najboljši hotel na Portugalskem v istem tednu, ko je za vedno zaprl svoja vrata. Kar je bil nekoč eden najrazkošnejših dosežkov otokov, je zdaj v propadajočem stanju. Imel je pet nadstropij, 88 sob, žal pa je propadel.

  Vstop je sicer prepovedan, ker stavba razpada, na kar opozarjajo znaki po vsej fasadi. da ne smete vstopati, in da vstopite, morate plezati po stenah. Dostop do njega ni enostaven in ga vsake toliko otežijo. Sicer v stavbi ni veliko stvari za videti. Preddverje je zelo impresivno, saj je ogromno. Toda razlog, zakaj večina ljudi gre tja, je prav poseben pogled s strehe na jezera in ocean. V bistvu je enak pogled z vidika Vista do Rei, vendar gledano z višjega kota, kot da bi bili ptica, ki leti nad vulkanskim kraterjem. Za videti, ampak tudi biti previden, saj je polno lukenj, prazni jašek za dvigalo, itd.

  Nadaljujemo naprej proti ikoničnem razgledu vseh razglednic Azorov. Boca do Inferno. Pot do tja je cca. 2,4 km dolg sprehod, ko pa prideš tja, pa je razgled res božanski. Na poti nazaj še skozi te zelene gozdove pogledamo majhno jezero Lagoa do Canario in se odpravimo nazaj pred zapuščeni hotel na “Food & Friends food truck”. Ulična hrana za mali denar, družinski food truck, ki strežejo burgerje in bifane. Dobro, poceni in simpatično.

  Na poti nazaj si rezerviramo še termin v Gruta do Carvão, lavanski tunel, v katerega je vstop omejen. Tega bomo videli v soboto dopoldne. Malo počivanja, kratek večerni sprehod po Ponta Delgadi in jutri bomo dan preživeli v dolini Furnas in se kopali v vulkanskih vrelcih.
  Read more

  Končno kopanje, bravo 🐬🐬 [Olga]

  7/7/22Reply
   

Join us:

FindPenguins for iOSFindPenguins for Android