• Dolní Chabry - Malčany

5 de julio de 2024, Republica checa ⋅ ⛅ 15 °C

59 km (navíc PJ 3 km)
    Převýšení 461 m

Vstávali jsme kolem 7.30, nasnídali se, dobalili a v 9.00 vyrazili směr centrum Prahy. Skupinové foto nám pořídil Adámek, Zuzka se snažila ujet a nefotit se, ale nakonec se nechala přesvědčit. Cesta Prahou se nám moc nelíbila, vzali jsme to kolem školy, přes AAA do Bohnic, kolem botanické zahrady, Letnou, do centra a povinné foto na Staromáku. Pak jsme se napojili na náplavku a už jeli v pohodě poloprázdnou cyklostezkou. Zastavili jsme až po 23km v bistru na pivko Zbraslavská koza, někdo si dal párek v rohlíku, Milča si koupila cyklistické brýle (od Petříka k narozeninám). Byla docela zima, vypadalo to i na déšť.
    Museli jsme jet po velké silnici do Davle, protože jinudy by to bylo do kopce a hlavně nejezdil přívoz. V Davli jsme obědvali U Bendů, posezení nám zpestřili dělníci s bagrem. Hned za Davlí jsme museli znovu zastavit, protože tam byla vyhlášená točená zmrzlina, nejlepší byl a máslová sušenka.
    Asi bylo kontaminované pivo Braník 10°, protože postupně měli střevní potíže Zuzka, Milča a nakonec i Petr. Další zastávku jsme si udělali v Buši v restauraci Svatojánská rotunda (pivo, prosseco, černý čaj).
    Do cíle jsme dorazili v 18.30. Statek Malčany je koňský statek, má ho napůl ve vlastnictví Vašek Vydra, kterého jsme viděli, jak přivezl koně a honil se s nimi po dvorku. K večeři jsme měli pizzu z mrazáku, byla nad očekávání dost dobrá. Já s Pavlíkem jsme vyrazili ještě na vyhlídku, bylo to do děsného kopce po lesní cestě, ale stálo to za to.
    Poseděli jsme asi do půlnoci a šli spát.