• Kalladorf - Klosterneuburg

July 10, 2024 in Austria ⋅ ☀️ 24 °C

64 km
    Převýšení 85 m

Snídani jsme měli v ceně ubytování, což bylo milé překvapení. Byla už od 7h a to nám vyhovovalo, protože dneska má být nejteplejší den, tak abychom měli čas na více přestávek. Legrační bylo, že obsluha (mimochodem někteří taky Češi) se sedmou nepočítala, tak se stalo, že nám zapomněli dát zeleninu.
    Dnešní etapa vedla zpočátku mezi poli kolem železnice s malým množstvím stínu. To bylo kruté, i když jsme měli minimální stoupání. Žně byly v plném proudu, tak se stalo, že jsme se téměř střetli s pracujícím kombajnem, který na nás nafoukal kdeco.
    Celkem brzy jsme byli všichni vaření. Dost foukal protivítr, mimořádně nám to nevadilo, protože nás to alespoň částečně ochlazovalo.
    První zastávku jsme měli v Breitenwaida v hospůdce na růžku, kde jsme si dali jen pití.
    Další zastávka byla ve Stockerau na koupališti. Zde jsme strávili přes 3h. Zákonem schválnosti zrovna zalezlo slunce za mraky, dokonce vypadalo, že sprchne, ale nic z toho nebylo. Koupálko bylo super, hlavně divoká řeka a zábavný hříbek.
    Osvěženi a odpočati jsme dojeli v pohodě zbylých 20 km do cíle. To už byla pěkná cyklostezka hodná předměstí Vídně.
    Celkem rychle jsme se promotali městem k ubytku. Vysprchovali jsme se, hodili do gala (v rámci možností) a šli do blízké italské restaurace na večeři.