• Praha - Brusel - Tenerife - La Palma

November 14, 2024 in Czech Republic ⋅ ☁️ 1 °C

Vstávali jsme ve 4.00, ve 4.40 nás Víťa vezl na letiště. Praha byla kupodivu krásně průjezdná. Odlet byl v 6.50.
    Letěli jsme s belgickými aerolinkami s přestupem v Bruselu a pak s lokální společností Binter z Tenerife na La Palmu. Let mezi ostrovy vycházel cenově skoro stejně jakk trajekt a byl o hodně kratší.
    U odbavování zavazadel v Praze jsme měli malý zádrhel. Měli jsme jen jedno zavazadlo pod letadlo místo dvou, což jsme nevěděli. Vzniklo to tak, že při kupování letenek jsme chtěli jen jedno, ale tvářilo se to, že máme dvě, tak jsme počítali se dvěma, a tak jsme se podle toho sbalili. Slečna u odbavování zavazadel to odhalila, ale my tvrdili, že jsme kupovali dvě zavazadla, Dlouho jsme to řešili, až nakonec slečna vymyslela, že sloučí oba batohy, jako by byl jeden. Váhově to vycházelo. Později jsme zjistili, že jsme měli koupené fakt jen jedno 😉
    U letu z Tenerife na La Palmu nešlo zavatadla koupit, byli jsme připraveni si je dokoupit, ale oni to po nás nechtěli.
    Na letišti v Bruselu jsme si museli koupit pravé belgické pralinky - mňam.
    Na ubytko jsme dojeli autobusem. Museli jsme jednou přestoupit, ale busy na sebe krásně navazovaly. I tak jsme jeli 12 km 3/4 hodiny. Cestou na apartmán jsme se stavili v supermarketu HiperDino a koupili si vodu a šampus. Dovolená začíná!
    Než jsme se dostali do apartmánu, chvíli jsme bojovali, kam zadat kód.
    V kuchyňce jsme si vypili šampus, já ještě samahan a šli jsme spát (23.00 místního času - je tu hodinový posun, takže u nás 24.00)