• El Time zast.- Torre del Time

November 17, 2024 in Spain ⋅ ☀️ 14 °C

6,6 km
    Stoupání: 987 m
    Klesání: 0 m

Vstávali jsme v 7h. Z večera jsme měli předbaleno na 4denní túru natěžko. Potřebovali jsme si někam schovat jeden batoh s čistými věcmi po dobu treku. Využili jsme toho, že známe kód od předchozího ubytka, tak jsme tam batoh znovu strčili.
    Dvěma busy jsme se dostali do výchozího místa Mirador del Time.
    Na přestupu v Los Llanos jsme měli cca hodinu čas, tak jsme zašli do cafe baru na kafe a čaj. Místňáci to tu už rozjeli. Busem 110 jelo dost turistů, ale v našem místě nás vystoupilo málo. Byla tu vyhlídka a restaurace. Dali jsme si poslední pivo a dortík. Hádejte, kdo si co dal 😀. Transport nam trval celé dopoledne, a tak vyrážíme až po 12h. Dnešní trasa je krátká, tak žádný spěch. Vyrazili jsme zostra do kopce. Cestička byla dost blátivá, vedla mezi políčky, chaloupkami a vinicemi, občas jsme překrosili asfaltku. Jednou jsme potkali pítko. K Torre del Time jsme dorazili ve 14. Původně tu měl být náš cíl, ale zítra to má být dlouhé, tak jsme si chtěli něco ujít do foroty. Posvačili jsme z vlastních zásob (já koblížky, Pavlík obloženou bagetu) a šli dál.
    Šli jsme asi 1,5h (1500m.n.m.) a těsně pod hřebínkem jsme našli krásné místečko na stan. Krásné sem svítilo sluníčko. Uvařili jsme v samovařícím pytlíku chilli con carne, jako zákusek bonbón. Spát jsme šli záhy, zapadalo slunce a začala být zima. Jakmile jsme zalezli do spacáků, spustil se déšť. Bylo 18.00h, to bude bidlo-hodin 😉. V noci několikrát pršelo.