Torre d.Time - Ref.Punta de Los Roques
18 Kasım 2024, Ispanya ⋅ ⛅ 14 °C
21,2 km
Stoupání: 1407 m
Klesání: 893 m
Ráno jsme vstali do mlhy. Navlíkli jsme na sebe skoro všechno, co jsme s sebou měli. Nasnídali se, sbalili mokrý stan a vyrazili. Celkem nám balení a snídaně trvala cca 1h. Měli jsme všechno vlhké, já měla mokrý i spacák. Bláhově jsme si mysleli, že po cestě usušíme.
Dopoledne se na chvilku ukázalo sluníčko, ale postupně se počasí horšilo. Byla mlha a střídavě pršelo. Mrzly nám ruce, jak jsme drželi hůlky. Asi ve 12.30 jsme došli k Muchachos, což je místo s vyhlášenou observatoří. Na poměrně rozlehlém prostoru se nachází asi 15 různých dalekohledů. V mlžném oparu jsme je tušili. Na parkovišti byl kohoutek s nepitnou vodou a dvěma ochočenými krkavci. Vypadali jako umělí, když seděli na rozcestníku. Loudili jídlo.
Odchytit nás pán v budce, který hlídal parkoviště, že je naše GR131 dál zavřená kvůli počasí. Poděkovali jsme za informaci, ale neposlechli ho.
Cesta byla moc pěkná, chvíli vedla podél silnice. Silnici jsme ale vůbec neviděli. Po chvíli jsme přišli k ceduli, že je cesta zavřená, protože je ve výstavbě. Nenašli jsme obchozí trasu, tak jsme se vrátili a šli stavbou. Nikdo tam nebyl a hlavně to byl jen kousek, pak následovala normální cesta. Zase po nějaké chvíli jsme natrefili na další překážku. Cesta byla zatarasená kovovým a dřevěným plotem. Dřevěný jsme přelezli na silnici, chvíli jsme šli po silnici a po chvíli jsme se napojili na naši cestu. Tím překážky na trase skončily.
Avizované hromy, blesky se nekonaly, sice bylo hnusně, ale ne nebezpečně.
Do chatičky jsme dorazili kolem 17,30h. Už tam byl jeden kluk, který tvrdil, že je z Německa, ale do telefonu si povídal s nějakou slečnou v ruštině.
Chatka byla kamenná s kapacitou 16 postelí ve stylu postel od zdi ke zdi a patro nad. Byla kosa, uvitali jsme erární deky. K večeři jsme si uvařili boloňské těstoviny. Někdo tam nechal rozpitou láhev červeného vína, ale nedopili jsme ji. Neměli jsme kalíšky. Voda tu byla, jen nás odradilo, že tam předchozí návštěvníci objevili v rezervoárem na vodu myš a když se jí snažili vyndat, tak se jim rozpadla 🤔. Naštěstí jsme měli vody docela dost a nemuseli jsme tuhle použít.
Spát jsme šli kolem 20.Okumaya devam et