• Kemp El Pilar - Los Canarios - El Paso

November 20, 2024 in Spain ⋅ ☀️ 17 °C

17,3 km
    Stoupání: 627 m
    Klesání: 1368 m

Po skoro probdělé noci jsme vstávali v 8 h, tedy já jsem v noci proklepala kosu, Pavlík tvrdil, že mu bylo teplo.
    Ke snídani jsme si uvařili fusili se špenátem. Z kempu jsme vyrazili v 9.30. Čekala nás dlouhá cesta - 17 km.
    Dneska v noci poprvé nepršelo, ale krásné výhledy nám trochu kazil opar. A navíc hodně foukal silný vítr.
    Dneska s námi šlo hodně turistů, kteří přijeli autem. Byla to oblíbená trasa kolem vulkánů. Výhledy byly nádherné. Lesy byly borovicové a kromě stromů v lese nic nerostlo. Lesy vypadaly jakoby byly uklizené. Hodně foukalo. Když jsme šli na hraně kráteru, museli jsme být opatrní, vítr s námi cloumal ze strany na stranu.
    Do Los Canarios jsme došli už na baterky. Ze sestupu jsme měli otlačené prsty u nohou a Pavlíka navíc bolelo pod kolenem. Náladu nám spravila pizzerie, kterou jsme měli vyhlídnutou z předchozích dní. Pizza a víno a pivo bylo výborné. Měli jsme štěstí i na bus, jel dřív, než Pavlíček očekával. Byl totiž všední den a ne sobota 😀. V El Paso jsme si vzali stejné ubytko, jako před trekem.
    Při cestě busem č. 300 do Los Llanos se nám ozvali z ubytka, kde jsme měli na tajňačku schovaný batoh, jak to, že jsme si ho nevyzvedli v sobotu, že jim překáží. Bylo štěstí, že se ozvali až dnes. Omluvili jsme se, že kvůli počasí jsme nestihli batoh vyzvednout a ujistili jsme je, že dneska si ho vyzvedneme. Jako satisfakci jsme koupili bomboniéru.
    V HiperDinu jsme kromě bomboniéry, snídaně na zítra, různých zajímavých bonbónů a kousátek koupili pití na večer, abychom oslavili ukončení treku. Dneska jsme šli spát o něco později, než předchozí dny, protože jsme měli elektřinu a teplíčko 😀