• Ref.Punta de Los Roques - kemp El Pilar

November 19, 2024 in Spain ⋅ ⛅ 13 °C

12,3 km
    Stoupání: 181 m
    Klesání: 726 m

Vstali jsme kolem 8. Pořád byla zima, i když počasí vypadalo slibně. Žádná mlha, jen nějaké mraky nad mořem.
    Po snídani jsme vyrazili na cestu. Dneska jsme to měli kratší a spaní v kempu. Cesta byla příjemná. Krásná cestička borovými lesíky a pak takovou podivnou houštinou, jako bychom procházeli nekonečnou bránou. Kmeny stromů byly obalené mechy a lišejníky. Naše cesta pořád krosila větší cestu, něco jako silnici. Z baranky do baranky (=soutěska) se přelévaly mraky. Na tílko to nebylo, ale ani na bundu, bylo příjemně.
    Do cíle jsme dorazili po 14h. Obešli jsme kemp. Mají tu podivná pravidla - musíš si zabookovat kemp, I když je poloprázdný, v kempu nejsou žádné odpadkové koše, zato spousta laviček, stolečků a grilovacích míst. Některé lavicky vyly vyhrazeny pro vozíčkáře. Žádný stánek, kde by sis mohl něco koupit. Prostě sníš a vypiješ jen to, co si přineseš a zbytky si pak odvezeš. Voda nebyla pitná, ale vsichni ji pili. Zeptali jsme se strážce kempu, jak je to se spaním. Prý jestli máme permit, ale ani ho nechtěl ukázat. Pak nám ukázal, že místo na spaní je tamhle. Postavili jsme stan, chvíli jsme seděli, až se do nás dala zima, tak jsme začali vařit. V 17 jsme byli po večeři. Co teď? Zalezli jsme do spacaků a zkoušeli usnout. Pavlík si pustil nějakou audioknihu. V průběhu noci mi byla pořád zima, ale nějak jsme to zvládli.