• El Agujero

November 24, 2024 in Spain ⋅ ☁️ 18 °C

7,5 km
    Stoupání: 459 m
    Klesání: 459 m

Adam šel do Costa Coffe psát diplomku, Víťa na procházku po Las Americas. Já s Pavlem jsme se přesunuli autem do města Tamaimo. Před túrou jsme zašli do kavárny, Pavlík si dal "kafe bonbón" a já džus.
    Vyrazili jsme po značené žluté stezce, cesta vedla přes vrchol s křížem Guama, pak jsme z ní po chvíli odbočili na neznačenou cestu. Byla to spleť cestiček, které se různě spojovaly, některé byly slepé. Navigačně to bylo velmi náročné, několikrát jsme se museli vracet.
    Krásné výhledy do Barranco Mancha de Los Diaz nám kazily mraky, které se převalovaly z údolí do údolí. Občas na nás vykouklo Teide.
    Cílem bylo veliké skalní okno, které se jmenovalo El Agujero, což v překladu znamená "díra".
    Zpáteční cesta byla kus stejná, pak jsme odbočili a šli traverzem. Potkali jsme poprvé čechy.
    Domů jsme dorazili kolem 16, Pavlíček si šel schrupnout a pak jsme všichni čtyři vyrazili pěšky asi 2 km do Los Cristianos na večeři. Po cestě jsme narazili na bar, kde měli pivo za 1,5E, to nešlo odolat. Vybrali jsme si hospodu Restaurant Sunki, měli výhodné menu 12 tapas za 35E, výborné. Cestou zpátky jsme se stavili opět na pivu za 1,5E, Víťa si tam dal druhou večeři lasagne a nepivaři víno a míchané nápoje.