• Santiago del Teide

8,2 km
    Stoupání: 303 m
    Klesání: 303 m
    + dalších 6 km na večeři a zpět 😀

Autem jsme dojeli do městečka Santiago del Teide, navštívili informační stánek, kde jsme si koupili mapu. Dověděli jsme se, která cesta je zavřená. Tradičně jsme zahájili túru v kavárně. Dali jsme si pivo a točeného birela.
    Po 2 km Pavlíka začalo tahat pod kolenem, tak mě vyslal na výlet samotnou, že na mě počká. Trasa vedla tam a zpět po stejné cestě.
    Zrovna dneska jsem zapomněla telefon v nabíječce. Škoda, protože jakmile jsme se rozdělili, začalo být okolí zajímavější, a nemohla jsem to Pavlíkovi dát vědět.
    Cesta vedla ohromnými lávovými kameny, skalami a sutí. Z mraků se odhalilo Pico de Teide, tak byly krásné výhledy. Chtěla jsem se vyfotit na samospoušť. Povedlo se mi to až na třetí pokus a s jedním pádem, tak mám odřené koleno, lýtko a dlaň.
    U jednoho rozcestníku jsem to otočila, nedošla jsem až do plánovaného konce, protože jsem neměla mapu a stejně by to trvalo moc dlouho. Tak dlouho jsem nechtěla nechat Pavlíka čekat.
    Zhruba po hodině a kousek jsme se opět sešli a vrátili se do Santiaga.
    Ve stejné kavárně jsem si dala mangového nanůčka a P birela.
    Na večeři jsme vybrali mexickou restauraci, která byla až v přístavu, 3 km od ubytka. Cestou jsem si koupila sálu. Dlouhá cesta se vyplatila, jídlo bylo vynikající. Majitelka hospody byla česka. Na závěr nás pozvala panáka kanárského rumu. Byl to takový likérek, 20% alkoholu, ale byl moc dobrý.
    Baca lagi