• Alberg Naturland - Ref.de Perafita

8,3 km
    Stoupání: 739 m
    Klesání: 83 m

Vstávali jsme v 7.30.
    Včera jsem nepopsala ubytování - je to velký objekt, ve kterém je restaurace a krám s upomínkovými předměty. Spí se dole pod úrovní terénu, ale okna tu jsou. Spali jsme sami v pokoji pro 10 lidí, zbytek ubytovaných jsou jen zaměstnanci. Ráno jsme v kuchyňce našli dárek (snad byl pro nás) - pizza do mikrovlnky se vzkazem Donation + srdíčko. Dáme jim dobrou recenzi na bookingu 😀
    Dnes opouštíme civilizaci a uvidíme, kam dojdeme. Stoupali jsme prudce po hřebeni a nakonec se ukázalo, že civilizace ještě nekončí. Na vrcholu Naturlandu (start bobové dráhy) byl otevřený kiosek, dali jsme pivko a nanůčka xxl cornetto. Dále jsme pokračovali po šotolině, vyšli jsme z lesa a stoupali po loukách k sedlu. Před sedlem se změnil ráz krajiny - kameny zčernaly. Šli jsme těsně pod vrcholem výstižně pojmenovaným Pic Negre. Minuli jsme bezobslužnou Refugi de Claror, která byla obsazená třemi lidmi a pěti psy. Psi si hned oblíbili Pavlíka, asi jim voněl. Pokračovali jsme dál a do ref. Perafita dorazili asi v 15.30. Kromě nás byli v okolí koně a svišti. Chatu jsme měli jen pro sebe, i když by se sem vešlo 6 lidí.