• Hammetje76

• Trip start
    July 30, 2021
  • Op doorreis naar innsbruck

August 2, 2021 in Austria ⋅ ⛅ 18 °C

Na een heerlijk ontbijt vertrokken. Richting Innsbruck. Onderweg eerst nog een stop gemaakt in St. anton am arlberg, waar we vroeger ook wel geskied hebben. Heerlijk stukje lopen en de kids een kaiserschmarm als kers-op-de-taart. Daarna door naar hogh-Imst voor een ritje met de rodelbaan. Ik met dax beneden gebleven en de rest naar boven zonder jas (behalve stijn :)) tja, je raad het al, ze waren nog niet weg of regen. Ik een stukje met de hond lopen en daarna lekker op het terras neergeploft. De wachttijd was lang, heel lang, ze waren pas na 2,5 uur terug :). Dax en ik hebben gezellig gekletst met een stel uit brabant. En in ons prachtige appartment in innsbruck met fantastisch balkon!Read more

• Dagje innsbruck

August 3, 2021 in Austria ⋅ ☁️ 17 °C

Vandaag het centrum van innsbruck ingelopen. Natuurlijk het gouden dakje gezien, maar ook even door een parkje gelopen met dax. De kar is een uitkomst, zo hoeft hij niet teveel te lopen en kunnen we toch veel zien. In de middag nog genoten van ons dakterras terwijl de kids een plons namen in het zwembad hier om de hoek.Read more

• Innsbruck, Oostenrijk

August 4, 2021 in Austria ⋅ ☁️ 15 °C

Jeetje, wat kan het af en toe toch regenen hier. Dus vandaag maar met de auto op pad, eerst naar de officiële bobsleebaan. ze gaan daar ook met toeristen naar beneden, maar helaas niet vandaag. Wel cool om zo’n baan te zien. Dan maar naar de skischans, wat een hoogte en we zagen zelfs iemand springen, check de video. Aangezien dax niet naar binnen mocht hebben we ons opgesplitst.
    Later in de middag een test gedaan, gelukkig negatief en bij franky’s (lekker dichtbij en heerlijke burgers) gaan eten, want het hield maar niet op met regenen :(. Morgen richting het zonnige italie!

• Hello italie

August 5, 2021 in Italy ⋅ ⛅ 22 °C

Vandaag in de regen vanuit innsbruck vertrokken, brrr wat was het koud daar. 12 graden. Al vrij snel waren we bij de grens en ja hoor, daar kwam ook de zon en de warmte. Heerlijk! We hebben een super mooi huisje in sirmione bij het gardameer. Vanavond al heerlijk pasta gegeten, emma haar droom om eindelijk een keertje pasta te eten in italie is uitgekomen :)Read more

• Dax voor het eerst zwemmen

August 6, 2021 in Italy ⋅ ☀️ 23 °C

Vandaag voor het eerst zwemmen voor dax en wel op een heus strand met strandbedjes voor de baasjes en hun hond. Wat een geweldig! Vanmiddag ook afgesproken met een vriendje van Emma, die stonden hier toevallig 1,4 km verderop op een camping. Al met al een heel geslaagde dag!Read more

• Dagje waterpark

August 9, 2021 in Italy ⋅ 🌙 23 °C

Vandaag een dagje waterpark. Hij staat altijd hoog op het verlanglijstje van de kids en ik moet zeggen dat canave aquapark erg mooi is opgezet, veel schaduw plekken, gratis bedjes met parasols en ook bij de glijbanen sta je dikwels in de schaduw. Ikzelf ging na een dik uur terug naar het huisje, dax uitlaten en ook even uit die felle zon. Samen met dax een terrasje gepakt in Sirmione.
    Aan het eind van de dag nog even wat glijbanen meegepakt, minder druk en minder felle zon :) wat waren ze gaaf! Met een dubbele band steil naar beneden, met een band in een donkere buis, afgeschoten worden en natuurlijk de kamikaze en de lazy river. Wel jammer dat Emma eerst haar hoofd stootte en met een behoorlijk blauw oog uit het zwembad kwam. Ze weet niet hoe het gebeurd is, maar het is behoorlijk dik, dus flink koelen.

• Garda

August 10, 2021 in Italy ⋅ ⛅ 28 °C

Vandaag rustig opgestart, na een dagje waterpretpark was dat wel fijn. Na een ontbijt met broodjes van de penny markt op stap naar het hondenstrand. Wat fantastisch, strandbedjes voor de baasjes en ook een voor de hond. Erg lekker vertoeven en dax vindt het geweldig daar. Al die hondjes en ook het zwemmen vindt hij heerlijk.
    Daarna een richting Garda, een leuk dorpje halverwege het gardameer. Maar eerst mijn oude camping opzoeken en die was snel gevonden, zo grappig na 27 jaar.
    Garda is een super leuk dorpje met een heus voetgangersgebied vol met winkeltjes en mooie uitzichten. Heerlijk, wat is dat genieten.

• Kookworkshop

August 12, 2021 in Italy ⋅ ☀️ 30 °C

Nou, vandaag kwam emma haar wens uit om een kookworkshop te doen in italie. Zelf pasta maken op een heuse wijnboederij (ook leuk voor mama). Zelfs jack deed mee, aangezien Stijn een dagje aan het hardgaan was samen met jurjen in Gardaland. Na een rondleiding door de wijnkelders begonnen we met het maken van de pasta. Eigenlijk is de basis heel makkelijk en hetzelfde voor elke pasta. Zo maakte we ravioli op verschillende manieren, capella (hoed) en capel (zonnehoed) vierkantjes, rondjes en driehoekjes en natuurlijk ook tagliatelle. Ook maakte we een bekende locale taart, een soort kruimeltaart met citroen en amandelen. Wat een geweldige ochtend en middag hadden we.
    Na even chillen zijn we met zn 3-en met dax naar lasize vertrokken, even shoppen en eten om daarna stijn en jurjen op te halen om bij ons te logeren.

• Laatste dagje

August 13, 2021 in Italy ⋅ ⛅ 27 °C

En zo opeens is het ons laatste dagje in Italie. Aangezien jurjen bleef slapen( vriend van stijn), hadden Emma en ik alle tijd om even over de markt hier te struinen. Na wat leuke aankopen richting huis, waar de ouders van jurjen al waren om hem op te halen.
    ‘s middags naar het strand om dax nog een okeer te laten zwemmen. Wat heerlijk vindt hij dat toch! Alleen bezeerde jack zijn wijsteen op de trap uit het water, dus lekker gekoeld in het water en met een provisorische bondage terug gelopen naar ons huisje. Emma en ik hebben samen de boodschappen gehaald voor de laatste bbq hier en natuurlijk ook ook wat dingetjes voor thuis gehaald :)
    Vanavond al wat spullen gepakt, want morgen vertrekken we alweer richting de bodensee. Nu nog even lekker op ons terras een afzakkertje pakken op onze 26ste verkeringsdag ❤️

• Zwitserse Kaasfondue & rheinfall

August 16, 2021 in Switzerland ⋅ 🌧 19 °C

Als je in Zwitserland bent hoort het erbij, kaasfondue in een prachtig dorpje Stein am Rhein :).
    Eerst hebben we een waterval van de rijn bezocht, wat een kracht heeft het water! En in het midden kan je zelf naar boven klimmen (check de foto’s) mits je de juiste boot boekt (helaas niet te boeken met hond) :(
    Fijne dag allemaal

• Mainau

August 17, 2021 in Germany ⋅ ⛅ 16 °C

Vandaag het eilandje in de Bodensee mainau bezocht, prachtig daar! Dax was lekker mee en de kar wordt veel gebruikt. Ook aan aandacht heeft Dax aan niets te kort, het is ook zo’n knapperd.

• Heerlijk geslapen in ons kasteel & koble

August 19, 2021 in Germany ⋅ ☁️ 17 °C

Na een heerlijk nachtje in ons kasteel vandaag de boot genomen (over de rijn) naar koblenz. Met de cabine lift naar een burcht, met een prachtig uitzicht. Uiteraard ook de Deutscher dreieck bezocht waar de moezel en de rijn samen komen en de binnenstad van koblenz verder ontdekt. Met de boot terug en heerlijk gegeten bij de griek.
    Morgen richting huis, wat is het snel gegaan allemaal. We hebben genoten van onze roadtrip door europa, 6 landen aangedaan, vooral Italië heeft ons hart gestolen. Wat is het heerlijk daar!

Trip end
    August 21, 2021