• Egy kis előszó és előkészületek

10. august, Ungarn ⋅ ☀️ 34 °C

Nos, itt egy újabb nyár, egy újabb 2 hetes szabadság, egy újabb családi nyaralás.
    Szokás szerint Zsuzsinál már február óta központi téma volt a HOVA, és a MIKOR. A MIKOR hamar eldőlt, mert amint megtudtuk a táborok és egyéb programok idejét, nem is nagyon maradt már időszak amikor 2 hétre el tudunk menni. A HOVÁ már nehezebb kérdés volt, főleg, hogy nekem még akkor előttem volt egy Camino, és nem nagyon akart az agyam más tervekbe kezdeni. Szóba került Thassos, de kocsival 15-18 óra, az már mindannyiunknak elég erős kihívás. Horvátországban már sokat voltunk, most valami újra vágytunk, de én jobban szeretek autóval nyaralni, mert akkor kevésbé vagyunk helyhez kötve.

Aztán egyszer beugrott, hogy 13 évvel ezelőtt mi anyuékkal elmentünk Montenegroba, és emlékeim szerint szép volt. Akkor kicsit még cocialista, de már alakulóban lévő ország, és ráadásul a tenger olyan áttetsző mint a horvátoknál, mert ez is köves, de nem fehér hanem fekete sziklákkal. Elvileg ha nem kell Petya miatt Horvátországon keresztül utazni (mert ő ugye a hegyeken nem akart átkelni a tériszonya miatt) akkor nem is 15, "csak" 12 óra....

Szóval irány Montenegro, keressünk szállást. Apartman, közel a parthoz, de legalább 2 hálóval és lehetőleg ne kerüljön annyiba mint itthon egy kisebb lakás... Végül Sutomore-ban találtunk egy ilyet, egész szép a képek alapján, szóval hajrá foglaljuk le...

Túl sok előkészületet nem tettünk, a biztosításom családi, azzal nem kell foglalkozni. A pénznem EUR, ahhoz van bankkártyám is, meg van is itthon még valamennyi EUR. A nyelv montenegroi ami kb az összes szláv nyelv keveréke, azt úgyse tanulom már meg addig, majd az angollal, meg a pantomimmel elleszünk. A tervezett útvonal pedig Szeged-Szerbia-Montenegro ahol az autopályáknál szakaszos fizetőkapuk vannak, azt se lehet előre megvenni, szóval nincs vele teendő. Egy dolog van még ami újdonság, hogy kipróbáljuk az éjszakai utazást, hogy a család minél több időt töltsön alvással, és ne legyen nagy nyűglődés. A szállást úgyis át tudjuk venni már délelőtt, próbáljunk meg addigra odaérni. Szóval indulás este 11 és éjfél közt.

Burgit elvittük panzióba, nincs más hátra mint rápihenni az útra, és persze a pakolás. Első ránézésre a fél házat elvisszük, második ránézésre még a szomszédokét is, de megpróbálom besakkozni a kocsiba az összes cuccot (kenu, bőröndök, napsátor, kaják, stb...). Egy jó kis délutáni alvás után biztos megoldja az agyam.

És igen, meg is oldotta, tetrisben jó vagyok, szóval még volt időm a kertet is rendbe rakni, már csak ki kell húzni a srácokkal 11ig, és mehetünk is.

Hajrá Montenegro, hajrá család 😁😁