Budapest Airport és zárszó
May 19 in Hungary ⋅ 🌙 12 °C
Szerencsésen leszálltunk Ferihegyen, az út nagy részében próbáltam vagy úgy tenni, mint aki nem magyar, vagy csak bámulni ki az ablakon, vagy olvasni, amibe úgyis belealszok a gépen. Az elmúlt héten már az is nagy dolog volt ha, angolul tudott valaki, de főleg spanyol hangokat hallottam, amihez képest kicsit sok most a telezsúfolt gépen hallgatni a társaságok tipikus magyar poénjait 😁😁
Na mindegy eltelt, az a lényeg.
Ahogy már többször leírtam ez most nem a szokásos Home sweet Home befejezés lesz, ma Vecsésen van szállásom, mert holnap már Work sweet Work van, igaz, hogy egy nagyszabású csapatépítő offsite-on, ami azért más mint a klasszikus munka, de akkor is elég hirtelen váltás lesz az 1 hét magány után egy 150 fős bulival nyitni 😁. Bár amúgy a kiszakadás is hirtelen volt, szinte az első pillanattól el tudtam engedni a munkahelyi dolgokat és magamra koncentrálni.
És hogy mit is tudnék összefoglalóként írni erről az útról? Sok mindent, de azért próbálom tömören összefoglalni.
A Camino Lebaniego gyönyörű környezetben megy végig a teljes útvonalán, ami miatt nagyon jó választás az elvonulásra. Minden nehézségével együtt nagyon hamar közel hozza hozzád a természetet. Az emberi hangokat kiszorírja a madárzaj, a tehénbőgés, birka bégetés vagy a szamár ordítása(vagy a rohirok kürtje, ki tudja), a belső hangokat pedig a látvány, és a folyó csobogása mossa el. (Nekem az eső is).
Nem az volt a célom, hogy bármit megoldjak, végig gondoljak, vagy hogy választ találjak rá. Az volt a célom, hogy kiürítsem az elmém, kicsit lelassítsak, újra csendre leljek fizikailag és lelkileg is, amit abszolút sikerült elérnem. Nagyon hamar, az első kilométereken, az első eukaliptusz illatnál visszajött az a zarándoknyugalom, amit lehet mások fáradtságnak vagy befordulásnak látnak, de mi tudjuk, hogy belül ez egészen más. És újra megtaláltam a természet hangjait, idén főleg a madarak által és a folyók erejével.
Gyorsan rohantam végig? Nem hiszem! Nekem ez a tempó a kényelmes. Ráadásul két különböző nézőpontból is ránéztem ugyanarra , ami még több gondolatot ébresztett bennem.
Nem akarom ismételni amiket leírtam, de szerintem a legfontosabb az, hogy mindíg van másik nézőpont, és mindíg van alternatív útvonal, vagy új út ahol megoldásra lehet találni.
Engem nagyon megerősített ismèt lelkileg az elvonulás, és feltöltődve, új erőkkel tèrek haza.
Most újra a szögre akasztom majd a túrabotomat, de még mindig nem végleg.... Várom a következő kalandokat...
Addig pedig zárásként a szokásos statisztika:
8 nap alatt megtettem összesen 4419km-t
Ebből 7 nap alatt megtettem gyalog
- gyalog 209,03 km-t
- összesen 364.433 lépést
-annyit másztam felfele mint ha 1005 emeletet másztam volna meg, összesen 5.621 méter szintemelkedéssel.
- és ennek ellenére kifejezetten jól vagyok 😁. Bár a cipőm lehet nem éli túl a következő mosást, de Én jól vagyok!!! Estoy muy Bien!
Hasta luego mi amigos!
Hamarosan folytatjuk....Read more