• Dva Tour de France strminca

24. juni, Frankrig ⋅ ☀️ 22 °C

M: Uno od včeraj nikoli ni bilo in nikoli ne bo del Toura. Je preobčutljivo in prelepo in pretiho, da bi gor spustili hordo, ki je del Toura. Pravilno!

No, Portet in Adet sta stalnica. Eden ali drugi. Portet te fenta, Adet precej manj. Mi smo šli na oba. Portet je po odcepu za Adet krasen! 10 kilometrov strmine, ki sicer ni ekstremna, je pa ves čas med 8 in 12%. Ni počivanja sploh. Še dobro, da je pogosto treba fotkat 😁. Ovinki, razgledi, krave, ovce... živali direkcion na cesti.

Andrej in Boštjan sta letela gor...in potem v dolini, ob pivu na 40 stopinjah...modrovanja o tem, da pač premalo treniram, narobe treniram in zato nosim posledice. Res je, Andrej jih ima v nogah skoraj 500 več... Boštjan pa plus minus kot jaz. Moj argument za njegovo 'letenje' je v srčnem utripu (primer: na furi je imel povprečje 91, jaz 135. Ob piru on 56, jaz 109). Jaz: 'lako tebi', on: 'to ni to, plus to niti ni zdravo'.

No, pač. Ne čakata in dočakata 😜.

Ideja že v konceptu je bila, da spohamo oba. Smo jo potrdili na vrhu Porteta, z glavnim ciljem 'neki spit'. To stane samo dodatne 3km in 175 višincev. Se splača! No, se ni, ker je bilo vseh cca 10 lokalov zaprtih. Pač, takih norcev očitno ni dovolj v rentabilnostnem izračunu v lokalnih bifejdžijah.

Nekaj zalog in dodatno polnjenje v vaškem izviru je pomagalo, da smo se lahko sploh spustili v dolinsko peč.

All over 40 km in 1580 m.