A0 Start Glasblazerstraat Ridderkerk

Uitzwaai moment met vrienden, familie en een aantal sponsors voor het vertrek naar Dresden.
A1 Willingen Sauerland (D) 398 km

Tussenstop na ca. 400 km in het Sauerland.
A2 Altmarkt Dresden 491 km

Vanaf de Altmarkt in Dresden vindt op 19 augustus 10:00 de start van de Balkan Express Rally plaats.
A3 Dagje Dresden (bijna 20 km lopen)

Rustdagje in Dresden. Vanavond deelnemers meeting in Biergarten Katy’s Garage. De Altmarkt is nu nog leeg.
Stage 2 Moravie - Lage Tatra (SK) 229 km

Vanuit Olomouc in Moravië (CZ) zijn we vandaag in oostelijke richting naar de Slowaakse Grens gereden. Vanaf daar zijn we in zuidoostelijke richting vanuit het noorden het Lage Tatra Gebergte inBaca lagi
Stage 2 Lage Tatra - Budapest (H) 227 km

Vanuit Vlkolinec (SK) zijn we ‘s middags verder zuidwaarts gereden door de bossen van het Tatra gebergte richting de Hongaarse grens. Het eindpunt van deze lange dag was de Hongaarse hoofdstadBaca lagi
Stage 3 Budapest - Apuseni (RO) 393 km

Vandaag via de redelijk vlakke Hongaarse Poesta’s naar het Oosten gereden richting Oradea (RO). Na het passeren van de Roemeense Grens en het wisselen van wat Euro’s in de Roemeense Lei, inBaca lagi
Stage 4 Apuseni - Transylvanie 170 km

Vandaag een korte etappe van het Apuseni National Park naar de westelijke Karpaten. 25 km ten zuidwesten van de stad Hunedoara werden we boven op de berg verwacht voor een Transylvanische party, deBaca lagi
Stage 5 Karpaten - Wallachie 463 km

Vandaag stonden er twee ‘Road Missions’ in de zuidelijke Karpaten op het programma. 1. De Transalpina panoramische weg, ook wel bekend als de Koningsweg, is de hoogste weg in Roemenië. 150 kmBaca lagi
Stage 6 Wallachie - Sofia (BG) 469 km

Vanuit Ramnicu Valcea in Wallachie zijn we in zuidwestelijke richting gereden naar de Roemeens Bulgaarse grens. Vanuit Roemenië zijn er slechts 3 opties om naar Bulgarije te komen. 2 bruggen en eenBaca lagi
Stage 7 Sofia - Lake Ohrid (MK) 408 km

Vandaag vertrokken uit Sofia . Via het Rila Monastery National Park richting de grens met Noord Macedonië. Na de grens zijn we verder gereden naar Skopje, de hoofdstad van Noord Macedonië in deBaca lagi
Stage 8 Lake Ohrid - Albanie 236 km

Hallo allemaal. Na bijna 3 dagen min of meer uit de lucht te zijn geweest, zijn we er letterlijk weer.
Dag 8 was een wat mindere dag, maar om met het goede nieuws te beginnen: we rijden weer!
Na ca.Baca lagi
Stage 9 Albanie - Montenegro 144 km

Afgelopen vrijdag zijn we - na bijgekomen te zijn van de dag daarvoor - rond 12:00 vertrokken voor onze 3e deelnemersbijeenkomst (na de start in Dresden en de Transsylvanië Party op dag 4 inBaca lagi
Stage 10 Kotor - Sarajevo (BiH) 386 km

De volgende dag starte onze Road missie met 25 haarspeldbochten met een fantastisch uitzicht over de baai van Kotor (MNE), ook wel de fjorden van het Zuiden genoemd. Niet voor niets maakt Kotor deelBaca lagi
A4 Offroad rijden met de familie

Gisterenmiddag zijn we vanuit Sarajevo doorgereden naar Vogosca, waar mijn zwager en schoonzus wonen. De voor vandaag geplande route van Sarajevo naar Brela in Dalmatie (HR) combineren we met de routeBaca lagi
Stage 11 Sarajevo - Dalmatie (HR) 250 km

Na afscheid genomen te hebben van de familie hebben wij vandaag koers gezet naar de Dalmatische kust. Vanuit Sarajevo zijn we westwaarts gereden naar Mostar. Mostar dankt haar naam aan de brugwachtersBaca lagi
Stage 12 Makarska - Zadar 226 km

Vanuit Makarska, waar we een korte stop van een uur gehouden hebben zijn we verder in Noordwestelijke richting gereden richting Split voor de 2e en eigenlijke etappe van vandaag. Split is met zo’nBaca lagi
Stage 13 Zadar - Istrie (HR) 392 km

Voordat we vanochtend vertrokken hebben we eerst de batterijen van de afstandsbediening van de Jeep vervangen, want de oude batterijen deden niet veel meer.. Een simpel klusje zou je zeggen. HelaasBaca lagi
Stage 14 Istrie - Bled (SLO) 312 km

Vandaag de laatste etappe naar de finish in Salzburg. Vanuit Istrie (HR) zijn we naar het noorden gereden via de prachtige havenstadjes, Rovinj, Vrsar, Porec en Novigrad aan de Istrisch westkust naarBaca lagi
Stage 14 Bled - Salzburg (A) 266 km

Vanuit Bled zijn we via Granska Gora (SLO), bekend van o.a. het Alpineskiën en het Schansspringen, naar de Oostenrijkse grens gereden. De 35 km lange Nockalm Strasse is met zijn 18% stijle hellingen,Baca lagi
A5 Salzburg - Hosbach (D) 495 km

Vandaag begonnen aan de terugreis vanuit Salzburg (A) naar Nederland. Om een beetje af te kicken en bij te komen van twee enerverende weken, vandaag een uurtje later opgestaan en na een goed ontbijtBaca lagi
A6 Hosbach - Ridderkerk (NL) 500 km

Dat wordt even wennen na vandaag, geen ochtendrituelen meer. Geen koffers pakken, geen tankstop,. Vandaag de allerlaatste etappe van onze monstertocht: Naar huis!
Vannacht heeft de Jeep -Baca lagi