Vi kørte til camper pladsen midt i byen og gjorde holdt der. Der er en fin rute derfra som går forbi, Turmulus St. Michel, en gravhøj, den største på det europæiske fastland, 125m lang, 10m høj og 60 m bred, indtil 1997 har offentligheden haft adgang til gravkammeret, som der var åbnet op til, men vi tog os til takke med den fine udsigt deroppe fra. Turen fortsatte til den egentlige seværdighed for Carnec, nemlig Alignements De Carnac, Carnac Stenene, de 3000 er den største samling i verden og er fordelt i grupper. F. eks Le Menec består af 1169 sten og har en længde på 1165 m. De står i 12 rækker, de 11 hovedrækker har en bredde på 116 m i vest og 63 m i øst, den 12 række peger lidt mod nord. Fra vest mod øst er stenene mindre, i midten af de vestlige sten står en større en, kaldet Gran Menheir. Summa summarum de er ikke smidt tilfældigt hen, men møjsommeligt fragtet hen til det sted som passede ind i det system som gav mening dengang,4-5.000 år f. kr, og som stadig er en gåde for videnskaben.
Et besøg i Maisons De Megalithes, hvor de viser en video, giver godt overblik.
Under gåturen spottede vi en plads i skoven mellem Le Menec og Kermario de to store stenområder, der holdt nogle campere og vi flyttede derop, til aften holdt der 18 som overnattede.もっと詳しく