• Xaló eller Jalón

20. februar 2019, Spanien ⋅ ☀️ 12 °C

Det lykkedes, ca 15 km fra Calp ligger Xaló, her var der mere luft, de ligger som sild i en tønde 🙂 ude ved kysten, nu her hvor der er spansk ferie tid. Pladsen her er kun belagt med en tredjedel, der er vand, tømning og overnatning for 5€
    Et stort flot supermarked kun 100m herfra og de har lakridser 🙂. Der er flere bodegas ikke så langt herfra, nej ikke hvad i tænker, det er vingårde som har butikker hvor vinen bl. a kan tappes direkte fra fad 🍷
    Og så har de hvad vi gerne vil, mange skønne vandreruter, vi gik den ene idag 11 km, over 82 etager, det kan godt syre lidt i bentøjet når de tages på næsten en gang, men belønningen kommer, med udsigten på toppen. På turen stiftede vi to gange bekendskab med processionsspinderlarven, den skal man ikke spøge med. Larverne er fascinerende dyr, når de er store forlader de deres spindbolig og vandrer omkring i lange kæder, der kan blive op til flere meter lange.
    Men de er dækket af giftige hår, som de kan løsne og skyde fra sig, hvis de bliver forstyrret. Hårene fremkalder udslæt, stærk kløe og undertiden åndedrætsbesvær. Efter larve stadiet bliver de til en art natsværmer. På grund af varmen findes de også enkelte steder i dk, bl. a Bornholm, hvor en gruppe sidste år blev indlagt på hospitalet, efter nærkontakt med dem.