• Byfest i Peralada

March 17, 2019 in Spain ⋅ ⛅ 13 °C

Lidt historie.
    Byens gader er "renoveret" af familien som ejer slottet og kasinoet lige ved siden af, det er også dem som bygger en kæmpe vingård i nærheden af slottet. Familien stammer tilbage fra Franko's tid, så selv om familien giver meget til byen er stemningen stadig lidt :(
    Hen langs med slotshaven ses frugten af storke opdrættet, meget facinerende.

Festen idag er med lidt heste konkurrence uden for byen, ved middag er der optog gennem de smalle gader med ryttere og hestevogne. Om eftermiddagen er der fællesspisning. Optoget fik dog en kedelig afslutning, idet en ung rytter med en urolig hest, som forsøgte at stejle, skred ud medens den stod på bagbenene, konsekvensen blev at rytteren fik hesten halvt ned over sig, samtidig med hun knaldede baghovedet ned i en “granit fortovskant” gudskelov havde hun hjelm på. Vi gik derfra, men ca 25 min. gik der inden ambulancen ankom til byen, der kom faktisk to, de holdt så ved siden af hindanden yderligere 30 min midt i rundkørslen, som ligger ved indgangen til byen, hvorefter den ene kørte afsted med hende.