• Berit - Lars Hausen
  • Berit - Lars Hausen

Rundt i Europa

Den 31.03.2018 kunne vi starte vor rejse, som foreløbigt er planlagt til 18 måneder Czytaj więcej
  • Prag

16 kwietnia 2019, Republika Czeska ⋅ ☀️ 13 °C

Efter en overnatning lige før den tjekkiske grænse, ved byen Vohenstrauss, hvor alt inkl. strøm er til fri afbenyttelse, kørte vi direkte til Caravan Camping i Prag. Den ligger på en tange ud i floden, til den gamle bydel kan man bruge en lille færge 300m herfra, den sejler hvert kvarter om eftermiddagen og til kl. 20 om aftenen.
    Vi tog en eftermiddags tur ind til den gamle bydel, kom forbi det astronomiske ur, hvor de 12 apostle kommer frem når klokken er hel, rundt omkring er der pyntet op til påske, folk sider ude og hygger sig. Lige en smagsprøve på tjekkisk is lagt i et kræmmerhus af kagedej, foret med chokolade mm mm, vejret er jo til det 😎

• Prag II

19 kwietnia 2019, Republika Czeska ⋅ ☀️ 12 °C

Puha, det er hårdt at være på storbys ferie. Specielt fordi man hurtigt bliver fyldt op med indtryk og man har stadig kun set en brøkdel. Den korteste vej fra ac pladsen til den gamle bydel er med den lille 11 personers færge, som sejler på de travleste tidspunkter for hvert kvarter. I 1980 da John Lennon blev skudt, skrev nogle unge graffiti malere hans tekster på en væg, det hemmelige politi slog hårdt til og fik det renset af. Trods det blev man ved med at male på muren, og da Tjekkiet blev frit i 1989, fik den lov at forblive, med den historie er det et yndet motiv for et foto. Prag borgen og den største Katedral. Karlsbroen som her til påske kunne forceres i næsten gåsegang :-) man kunne blive ved, djævle isen var nu også god. Men nu er det tid til at komme videre 🚍 Czytaj więcej

• Mezní Louka (på tysk Rainwiese)

21 kwietnia 2019, Republika Czeska ⋅ ☀️ 20 °C

Det blev jo ikke til Schweiz i denne omgang, så vi har fundet en lille erstatning, det Bömiske Schweiz som ligger ved Dresden og går in i Tjekkiet. Prag var skøn og vejret var med os, men den blev noget crowdy her op mod påske, vi tænkte at heroppe var der nok lidt mindre turister, men området her er en magnet for små udflugter og vandreture i det spændende landskab. Vi fik med lidt held en skrå plads for enden af en sti i skoven, på noget som skulle være en campingplads, alle steder hvor en almindelig bil kunne parkere var det optaget. Umiddelbart fornemmede vi kaos og alt i forfald, men da stedet var udgangspunkt til de spændende gåture valgte vi at overnatte. Da vi så alle de små festivaltelte som blev sat op af mange unge tænkte vi, det bliver nok så som så med den nattesøvn, men den tanke blev gjort til skamme. Selvom der ikke var struktur, så tog man hensyn til hinanden, der var intet støj om natten, op næste dag, vandrestøvler og rygsæk på og afsted, det var faktisk rigtigt hyggeligt og vi endte med fire overnatninger, fik set nogle fantastiske værker skabt af naturen. Fredag sent på eftermiddag tog vi turen op til det lille “klippevindue” vi var næsten alene på hele turen derop. Lørdag tog vi hovedattraktionen, startede ud først på formiddagen, der er seks kilometer derop. Det sidste stykke betales der for, køen var overkommelig, men da vi kom ned, var den så stor, at vi nok ville have overvejet. Der kommer 100.000 om året for at se dette flotte syn. Czytaj więcej

• Hrensko, Tjekkiet

21 kwietnia 2019, Republika Czeska ⋅ ☀️ 21 °C

Lille by med gamle huse og toldfri salg. Et besøg her kræver lidt tålmodighed, hver en cm plads bliver lejet ud til parkering. I første omgang virker byen meget sympatisk, med de gamle huse, men det er grundigt bleven ødelagt med turistboder foran og salg af cigaretter inde bagved. Det mærkelige er at alle boderne betjenes af asiatere, jeg spurgte ind til det ved en lokal tjekker, som forklarede at det var Vietnamesere og det er den Vietnamesiske mafia som stod bag alle de boder. Hvidvask, stoffer og bestikkelse ved ikke om det er rigtigt men det virker undeligt, charmen gik af byen og vi kørte videre. Czytaj więcej

• Ostrauer Mühle, Bad Schandau

23 kwietnia 2019, Niemcy ⋅ 🌬 17 °C

Det var lidt en fejl at vi havnede her, 28€, for en enkelt overnatning, men der er ikke så meget at vælge imellem. Vandreturen herfra og op til det lille vandfald var derimod alle gratispenge værd, den bød på flot natur og små klatreudfordringer. Vandfaldet var lidt til grin, lå lidt indeklemt mellem en restaurant og udendørs servering, men det gør ikke noget bare turen derop var god. Rigtig mange kører med sporvognen i sæsonen er de godt fyldt og mange må stå op. Czytaj więcej

• Stadt Wehlen til Hornstein

24 kwietnia 2019, Niemcy ⋅ ⛅ 14 °C

Efter en rolig nat på p pladsen startede etappe 2 på Malervejsruten, den går forbi Bastaibroen, et must see sted, vi aftalte at jeg kørte op til parkerings pladsen og at vi så mødtes deroppe. P pladsen koste ifølge prisskilt 11 € for ac, på min billet stod der bus1, men ved afregning i automaten kom jeg af med 3 € for 2 timer og halvtreds min. fair nok. Jeg fik en lille snak med opsynsmanden, og spurgte ved den lejlighed om man måtte overnatte der, han sagde at det kunne man få lov til, men de så folk lidt an inden de sagde ja, han sagde der jo fandtes sorte få også blandt ac. Ved så ikke hvordan de kan se om man er et sort får eller ej :-) vi skulle så heller ikke overnatte, tror det havde kostet 11 €, vi overnattede ved Hohnstein. Gps kan ses ved at klikke på de tre prikker i øverste felt. Czytaj więcej

• Bastaibroen

24 kwietnia 2019, Niemcy ⋅ ☀️ 19 °C

Flot, flot og flot, er man i nærheden skal den absolut ses. Som beskrevet i foregående kørte jeg til p pladsen ca 500 m før, man parkerer via automat som tager mønter og kreditkort. Jeg betalte 3€ for lige knap 3 timer, overnatning kan aftales med p vagten. Seværdigheden er åbent altid, men besøges af rigtig mange, så undgå weekender, kom tidligt eller sent på eftermiddagen. Ved broen er der en rundgang som bl a sker via jernbroer, den koster 2 € og er alle penge værd. Der Malerweg går derop, Berit forsatte, medens jeg tog turen ned til friluftsscenen og tilbage op gennem Swedish Holes, hvilket kunne nås på under tre timer. Koordinater i hovedfeltet er på p pladsen. Czytaj więcej

• Hohnstein til Altersdorf

25 kwietnia 2019, Niemcy ⋅ ☀️ 16 °C

Etappe 3 stopper i Altendorf og 4 går gennem Bad Schandau hvor vi før har ligget på campingpladsen Ostrauer Mühle, men denne gang var det fuldt optaget. Vi ville ellers have benyttet lejligheden til at få tøj vasket. Idet vi begge havde gået en stor del af etappe 4, springes den over og hun går derfor videre til 5. etappe.
    Fik samlet Berit op, og vi fandt på Park4night en plads som jeg først ringede til, og der var plads, den var mere rolig og til under halv pris 🤗
    Berits tur var idag var en forsmag på hvad der venter hende i morgen, stigninger og mere stigninger. Den er kun på 13 km, men forventes at tage 7 timer 😅

• Neumannsmühle til Schmilka

26 kwietnia 2019, Niemcy ⋅ ⛅ 22 °C

Etape 5, nok en af de sværeste, kørte Berit til Nuemannsmühle, hvorfra hun startede ruten, med ekstra vand og madpakke. Fra Schmilka går der en personfærge over til Schönau, og jeg kørte tilbage til Bad Schandau for at komme over på den anden side af elben. Turen gik nu noget hurtigere end beskrevet, hun gjorde det faktisk under den halve tid, kan godt blive lidt nervøs for om jeg kan følge med hende fremover 😅
    På google kortet kan alle ruter ses og der er link til gps, tryk her https://goo.gl/maps/mhtZrLpE5Yd5H38s7

• Camperplads Stuppen

27 kwietnia 2019, Niemcy ⋅ ⛅ 14 °C

Hvile og regnvejrs dag, der var ikke lige nogle rimelige overnatninger i området, men i Stuppen, som ligger en halv times kørsel fra Schönau, der ligger der en fin plads, lidt højt beliggende med udsigt til Borgen i Königstadt. Fine store pladser, nyere toilletter med bad i containere, mulighed for vask og et godt fungerende Wifi. Om lørdagen var der Old timer træf på marken ved siden af, med jazz musik, boder med lokale varer og fadøls udskænkning 🍺 det var hyggeligt og det holdt tørvejr med lidt solskin. 🌤 Czytaj więcej

• Slot/fæstning Königstadt

28 kwietnia 2019, Niemcy ⋅ 🌫 9 °C

Fra ac pladsen i Struppen er der kig til dette bygningsværk, nu har vi jo set en del fæstniger, men vi fandt cyklerne frem her på denne gråvejrsdag og tog turen derover. Endnu engang blev vi imponeret over hvor stort det var, der er bygget til af adskillige omgange hvilket gør at det ser nyere ud end det er. I entre billetten kunne flere udstillinger beses, vi havde regnet med en halv time deroppe, men to slog ikke helt til 😲 Czytaj więcej

• Pirna til Weissig

1 maja 2019, Niemcy ⋅ ⛅ 11 °C

Efter et par dage med dårligt vejr tog vi til Pirna, mest fordi vi ville have Freja undersøgt for vand i lungerne, og det viste sig at der var lidt. Hun blev sat lidt op i de vanddrivende, så håber vi det går igen. Berit tog etappe 8 fra Pirna til Weissig, hvor vi mødtes. Den bedste del af turen lå ikke langt derfra, så jeg tog turen op på sandstensklipperne inden vi besluttede at drage videre nordpå mod Neustadt. Czytaj więcej

• Rakotzbroen v/ Weiswasser

2 maja 2019, Niemcy ⋅ ☀️ 15 °C

Vi gjorde holdt på p pladsen ved dyrepark/naturbad, hvor vi også overnattede. Vi havde læst om denne fabelagtige bro som vi da skulle se. Fra p pladsen er der ca 5 km derud men det er overvejende gennem flot natur, hvilket kompenserede lidt for skuffelsen, idet broen som blev færdigbygget i 1882 var under renovering, hvilket også betød at den var tørlagt, og uden vand får man ikke det perfekte spejlbillede, og dermed cirklen som kendetegner broen Czytaj więcej

• Spreewald, Lübbenau

3 maja 2019, Niemcy ⋅ ☁️ 11 °C

Et specielt område, et indlandsdelta som floden Spree danner, godt hjulpet til af kraftigt udvidede kanaler, hvor transport kun er muligt nogen steder med fladprammede både som stages afsted. Posten leveres også sådan. Ok, en stor del er overgået til turister som sejles rundt i pramme hvor der er monteret borde og bænke, der kan endda nydes en kold øl eller et glas vin på turen.
    Vi tog cyklerne rundt i området, stierne er fine både til at vandre og cykle, der er næsten altid en beværtning i nærheden, skulle der opstå sult eller tørst 🙂 Af og til skal man over en forhøjet bro, men der er lavet en slidske så at cyklen kan trækkes over.
    Czytaj więcej

• Så har vi krydset vort spor

12 maja 2019, Dania ⋅ ☀️ 11 °C

Vi er kørt igennem hvor vi startede ud, nemlig Syddanmark, det blev lidt før end vi havde tænk, vi har en del planlagt i kalenderen i juni måned herhjemme og så har jeg også fået et problem, jeg fik slået hul på den indvendige side, ved ankel knoglen og det heler ikke op, håber at få styr på det, ellers må jeg have en læge til at kigge på det. Vores plan er at fortsætte med turen til Sverige og Findland, sidst i juni måned. I mellemtiden vil vi køre rundt i lokalområdet og se på nye spændende ting, som f. eks. Sønderborg nye varetegn hotel Alsik, hvor adskillelsen mellem 16 og 17 etage, Point of View, er udført i glas fra gulv til loft og giver et fantastisk udsyn over denne skønne by og landsdel. Indtil videre laves aftale med receptionen for at komme derop, men på sigt vil man kunne booke via en app. Czytaj więcej

• Gendarmstien, Padborg-Sandager

13 maja 2019, Dania ⋅ ☀️ 14 °C

Vi havde en overnatning på p pladsen bagved XXL Outlet i Kruså. Gendarmstien går lige forbi og efter Berit var taget afsted kørte jeg en tur forbi ved Årslev p plads for at tømme og tanke vand, hvorefter jeg gjorde holdt ved Sandager på p pladsen lige før vandet, der kan man opholde sig ret ugenert. Tog Freja med på den velkendte tur hen langs med vandet, hvor vi gik Berit i møde. Czytaj więcej

• Gendarmstien, Sandager-Brunsnæs

14 maja 2019, Dania ⋅ ⛅ 9 °C

Efter en rolig overnatning i Sandager tog Berit videre med kysten rundt til Brunsnæs. Jeg var forbi lægen som gav en henvisning til sår afdeling på sygehusehuset. Kørte så til Brunsnæs hvor vi i første omgang ville have overnattet på en Skov og Natustyrelses plads, men ac er streget over på skiltet og det respekterer vi naturligvis. Kørte til Kær ved Støvlen og holdt der for natten. Czytaj więcej

• Møgeltønder

18 maja 2019, Dania ⋅ ☀️ 19 °C

Lørdag eftermiddag endte vi i Møgeltønder hvor der overfor Schankenborg slot er der en p plads. Nede bagved den, er der et område til busser, her må man åbenbart godt overnatte ned sin AC. En gåtur ned gennem skoven fører forbi Slotfeld laden som er restaureret med midler fra bl. a Ecco. En kæmpe bygning som der vist ikke findes mange af i den byggestil og størrelse. Vi var heldig at der endnu ikke var låst af og dermed kunne komme indenfor, hvor en storskærm fortæller om genopbygning af laden, lidt om guldhornene, som blev fundet i området og lidt om Schackenborg. Czytaj więcej

• Så måtte vi sige farvel til Freja

20 maja 2019, Dania ⋅ ⛅ 19 °C

Vi var til dyrlæge med hende i april, hvor hun fik en kraftig vanddrivende indsprøjtning, hun havde igen vand i lungerne pga hjertet. Det hjalp ikke og kræfterne blev mindre og mindre, men det var en svær beslutning, for hun var stadig en glad hund udadtil, hun var født med en roterende hale som nødig var i ro, men udtrykket i øjnene og hyberventilerende vejrtrækning, og diagnosen “ hun vil dø langsomt af iltmangel “ gjorde at vi i dag tog beslutningen og kørte til dyrlægen. Vi fik hende da hun var tre år, så vi har haft ti gode og oplevelsesrige år med hende. Hun sov stille og fredfyldt ind. Czytaj więcej

• 15 gode måneder

15 czerwca 2019, Dania ⋅ 🌧 16 °C

I har sikkert bemærket at der ikke sker så meget, og at der er lidt langt mellem opslagene 🙂
    Men det har sin årsag....
    Rejsen sluttede et par måneder før end beregnet, turen til Sverige og Findland er indtil videre sat på st. by.
    Det skyldes et lille uheld på en vandretur, ubetydelig, men alligevel fik det så store konsekvenser, at vi måtte stoppe før tid.

Min fod gled på en sten og jeg fik et lille sår ved ankelknoglen, det skete i marts, problemet er, at det ikke vil hele op igen og er med tiden er bleven større.
    Det var derfor nødvendig at komme i behandling, dvs ugentlig til kontrol ved en sygeplejerske, og det kan godt tage et par måneder inden det er helet fuldstændigt op igen, og da er vores rejseforsikring udløbet.
    Vi har derfor valgt at bosætte os herhjemme igen, men vil endnu ikke slå alt for dybe rødder.
    Vi har derfor har valgt at få adresse på en campingplads, det gør at alle muligheder stadig er åbne.
    Læs evt mere på hjemmesiden

Tak til alle jer som har fulgt os her på denne tur, og tak for alle kommentarer.
    Med camper hilsen
    Berit og Lars