• אגם אטיטלן para los dos

1 октября 2024 г., Гватемала ⋅ ☁️ 18 °C

אז אחרי שיצאנו מהמים הטובים התחלנו לצעוד לחדר בדרך צדדית ולא כלכך תיירותית אבל כל החששות נעלמו בשנייה שנכנסנו לחדר שהיה ברמה בינבינלאומית ויש טלוויזיה עם נטפליקס ורצפה מודרנית ורמת נקיות של אירופה.

אחרי זה התפננו לשנצ אחרי הטיול הקשה ואכלנו ארוחת ערב אצל בחור יפני שמבשל 10 מנות של ראמן ביום ובישל לנו ארוחה מסורתית ממש טעימה ואוריינטלית. ישבנו קצת עם חברים ואז חזרנו לחדר לנטפליקס ושנת ישרים.

ביום אחרי נסענו לחקור את סאן מרקוס שלדעתי הייתה די בינונית אבל יעל אהבה את הוייב ההיפי וריבוי הכלבים (גזורה) אחרי זה הלכנו לשבת באיזה מזח נטוש עם הרבה מקומיים וצפינו באגם כמה שעות. חזרנו ואכלנו במסעדת טאקוס - אני אכלתי טורטה קארנה בין הטעימים והמנחמים ביותר והלכנו לנוח בחדר.

בערב אכלנו בחתולייה שמישהו המליץ לנו , אחרי שני ביסים אני הטלתי ווטו גם על המשך הארוחה וגם על שיקול הדעת של יעל והלכנו לאכול באיזה מקום ישראלי שהגיש ממיטב להיטי המטבח הישראלי שניצלים ופלאפלים . בערב שתינו תה מנחם והתפננו בחדר.

בבוקר קמנו ונסענו לסאן מרקוס למסעדה שהומלצה ליעל על ידי רוני והמנה המקומית הייתה טוסט עם גבינה ושעועית (כמה מפתיע) מגובה בתה היביסקוס ג'אמקייני ומשם המשכנו לפנאחצ'ל שהוא הכפר הכי גדול באיזור , שם טיילנו בשוק המקומי עד שהתחיל גשם של הישמור ואז מצאנו מחסה באיזה בית קפה אקראי. אחרי שנכנסנו ראיתי שיש את כל המכונות בפנים ושאלתי אם אפשר להיכנס לראות, מפה לשם קיבלנו סיור מפורט ביותר על תהליך הכנת הקפה ועל ההיסטוריה של המקום (מקום שהחליט למכור קפה איכותי בתוך גוואטמאלה שעד אז רק ייצאה את הקפה האיכותי ובנוסף מייצאים ל25 מדינות), כמובן שקנינו קילו וחצי ולקחנו את הסירה חזרה לסאן פדרו. בערב היה ראש השנה והחלטנו לא ללכת לבית חב"ד אלא ללכת למסעדה סינית במקום רק שנינו, אחרי ארוחה מפוצצת ביותר גראנו את עצמנו הבייתה בשארית כוחותינו.

בחמישי קמנו לבוקר האחרון לחקור קצת את סאן פדרו , אכלנו ארוחת בוקר מעולה בעוד מקום שמכין לעצמו את הקפה ואז הלכנו לשבת אצל מתן (חבר שטיילתי איתו חודשיים בקנדה ויצא ככה במזל ששנינו בסאן פדרו באותו זמן) , היה ממש כיף וככה העברנו את היום בשיטוטים, סגירת הוסטלים להמשך הטיול ורביצה עם חברים עד ההסעה בערב.