• Derby - Windjana Gorge - Broome

26 ottobre 2024, Australia ⋅ ☀️ 21 °C

Derby - Windjana Gorge NP - Broome

In Derby endet die begehrte Strecke der Gibb - River - Road. Da habe ich mir überlegt, dass wir am nächsten Tag wenigsten einen Teil der Strecke fahren könnten, bis zu Windjana Gorge NP. Es sind etwa 160 km dorthin zu kommen, davon nur etwas über 20 km unbefestigte Piste.
    Am nächsten Morgen ging es zeitig los. Die Windjana Gorge NP haben wir kurz vor Mittag erreicht, was natürlich sehr suboptimal für eine Wanderung durch die Schlucht war. Da ich nicht dort auf dem Camp übernachten wollte, mussten wir zu dieser schlechten Zeit die Schlucht besuchen. Es war wunderschön dort, trotz Hitze haben wir die Blicke auf die Felsenwände und den Fluß (Reste vom Fluß) wirklich genossen. Leider waren vor Ort keine Krokos mehr zu sehen.
    Warum ich dort nicht übernachten wollte, obwohl es bestimmt wunderschön wäre? Einfach nur wegen Sorge, dass es in der Nacht Regen geben könnte und die Piste wäre am nächsten Tag nicht zu bewältigen.
    In der Nähe der Schlucht befindet sich der Tunnelcreek NP. Ein, etwa 700 m langer Tunnel durch Felsen. Dorthin wollten wir nicht mehr. Ich mag solche dunkle Tunnel oder ähnliches nicht, und Paul war durch die Hitze nach der Wanderung so fertig, sodass nichts mehr zu machen war.
    So sind wir zurück nach Derby zum Nachtanken gefahren, und weil es doch noch nicht zu spät war, ging es weiter, Richtung Brome. In die Stadt zu gelangen haben wir nicht mehr geschafft und haben etwa 100 km davor auf einem 24 Stunden Parkplatz zusammen mit einigen anderen Reisenden übernachtet und am nächsten Morgen sind wir in Broome angekommen.
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Derby je tez zacatek, ci konec te zhruba 700 km dlouhe Gibb-River-Road, kterou jsme meli jet, ale i na teto strece je jiz skoro vse uzavreno, tudiz jsme zmenili program. Kdyz uz jsme v Derby, tak bychom meli ale alespon kousek te “Gibb” ujet.
    Dalsi den jsme vyrazili do Windjana Gorge NP. Z tech asi 160 km smerem ke strzi jsou dnes jiz kolem 150 km asfaltovanych. My po 140 km sjeli na nezpevnenou silnici a tech poslednich jen 20 km jsme zvladli, i kdyz cesta byla jako vetsina techto cest na konci sezony, jiz velmi spatna.
    Ke strzi jsme dojeli kolem poledne, samozrejme opet v nejnehodnejsi dobe na turu. Ale nedalo se nic delat, na vedlejsim kempu jsem prenocovat z duvodu strachu z deste nechtela. Dest by z te cesty vytvoril blative klouzave a nezdolatelne zrcadlo.
    Strz se nam moc libila, i kdyz na konci strze jiz zadne krokodylove nebyli. Ti tam totiz normalne byvaji.
    Nedaleko teto strze se nachazi dalsi NP, jmenuje se Tunnel Creek NP. Je opravdu uplne beze svetla asi 700 m dlouhy tunel a je v nem voda, jejiz hloubka se neda odhadnout. Ja neco takovyho “cernyho” nemiluju a Paul byl po te prvni ture uplne hotovy (diky slunicku a jeho zimniho obleceni - nosi totiz dlouhe rukavy ci dnes mel na sobe dokonce bundu, v tom vedru - vse ochrana proti moucham, ktere jsou vsude). Tak jsem rozhodla, ze ten dalsi NP jiz nenavstivime.
    Po navratu k autu jsme tedy odfrceli zpet do Derby, kde jsme natankovali a protoze byl jeste cas, vyrazili jsme smerem do Broome, k pobrezi. Asi 100 km pred mestem jsme prenocovali na jednom parkovisti, kde se smi zustat stat 24 hodin, kde jsou popelnice na odpadky, zachody a voda a pod strechou umisteny lavice a stoly. Dalsi rano jsme dorazili do Broome.
    Leggi altro