• Lachen in de regen
    NatAltijd blij met youtubeIets oudZoek de poesIets ambetantig'Kijk nog een tiet aan de muur'Soortement zeemeerminIets hevig"Op wat voor beest zit ik?"We hebben die kerk nog is gezien preciesKzent al beuZweedse muurIs dat zon???In het midden van de mall

Regen en Riga

27 september 2024, Letland ⋅ 🌧 16 °C

Vandaag: regen en de grootste stad van de Baltische staten!

In de gietende regen zijn we op de camping vertrokken. De avond voordien hadden we het kamp al opgebroken zodat het meeste droog was. Riga binnen rijden was best hectisch. Ze jongleren er met voorsorteer vakken. Locals rijden alsof ze in rusland zitten en die verdomde electrische steps. De eerste parkeerplaats kon je alleen met app met creditcard betalen. Wat allemaal goed en wel is behalve als hanne haar gsm blijft hangen waar de creditcard aan gekoppeld is... Dan maar iets anders zoeken. Een plaatsje gevonden voor 3 keer zo duur. Maar bon niet te ver wandelen want het regent hard.

Eerst naar het oude stads gedeelte om er iets te eten te zoeken. Tegen dat we 1.5km ver waren was Auri al doorweekt. Dan maar op het gemak tafelen tot de regen ophoudt. Om 1 uur ging het droog zijn. Nope! Met paraplu erdoor dan. Riga staat bekend om zijn prachtige art nouveau-architectuur en levendige oude binnenstad met geplaveide straten en historische gebouwen. In de regen zijn die welliswaar iets minder.
    Na een tijdje begon het minder te regenen en konden we een tourtje door de stad doen. Volgens het boekske dat we bij hadden moesten we de art nouveau route volgen. Na 2 keer mis te zijn en te beseffen dat de route voornamelijk dient om naar schunnige beelden op gevels te zien hebben we dat opgegeven en zelf onze weg gezocht. Nadat de route erop zat en we genoeg hadden van kasseien ( en de buggy met zijn kleine wielen ook) zijn we haan shoppen. Hanne heeft nog steeds een kleed nodig voor jitse haar trouw. Ik heb de indruk dat ze winkelstraten hier niet echt kennen en ze liever alles in een winkelcentrum proppen. Geen probleem maar hier in Letland mag Auri er niet binnen...
    Ietwat buiten het centrum is er een waar auri wel binnen mag. De weg ernaar toe was in de spits lastig en 1 afslag op een klaverblad missen maakt dat we er 3 keer over moesten in de fille.🤬
    De acropolis mall gevonden naar binnen en oker gaan zoeken! Gevonden. Dan kunnen we verder naar Ventspils waar we een hotelletje geboekt hebben om niet in de regen en 3°C te moeten slapen.
    De weg er naar toe nog dik in de fille gestaan. Ben dat niet meer gewoon... Al drie weken is fille achter een caravan of trekker rijden...
    De rit was maar 180km maar dat is hier 3.5 uur rijden. En heel de weg quasi rechtdoor en tussen de bomen. (Saaaai🥱)
    Het is donker als we in Ventspils toekomen.
    De bedoeling was om er 2 nachten te blijven maar toen we gingen in checken was de hotel meneer zo enthousiast over zijn Ventpils dat we besloten er 3 nachten te blijven zodat we die dan ook deftig konden bezoeken.

Nu nog snel een Hesburger(lokale goedkope quick) zoeken en bed in het is al laat en we hebben gekozen voor ontbijt om 7:30.🙄
    Meer informatie