• Bye bye Estland 👋

30 września 2024, Litwa ⋅ ☀️ 14 °C

Na het ontbijt laten we Ventspils achter ons en rijden we naar het zuiden. Eerst gaan we naar Kuldiga. Kuldiga is een klein stadje met een oud stadscentrum vroeg 13de eeuw gelegen aan de Venta rivier. Terhoogte van het stadje is de Venta Rumbas. De breedste waterval van Europa nu rond de 240m maar met het smeltwater in de late lente kan het tot 270m worden. In de zomer is het een openwater zwembad waar de kinderen de volle 1m80 naar beneden springen.
    Lara vond het heel plezant om die te bezoeken. Na de toerist uit te hangen wilden we aan het Riverside cafe iets eten. We hadden net ons drinken besteld toen we beseften dat het daar stikte van de wespen. Ze waren wel aan de tamme kant. Maar toch, maken dat we weg zijn. Zullen in de volgende stop wel iets vinden om te eten. In Pāvilosta aangekomen merkten we dat alles er dicht was. Het siegersrestaurant dat hoog aangeprezen stond ook. (Volgens google was het open). Volgende stop dan maar... Liepāja is het benidorm van Estland. In de winter vol gepensioneerden en in de zomer vol feestende jeugd. In de herst is er blijkbaar niet veel volk. Het was ondertussen half 3. Lara was in slaap gevallen en mijn honger was over.
    Das was Estland dan... In de auto wat selga koekjes eten, is ook oké.
    Een half uur later reden we Litouwen binnen en zijn we gestopt in Palanga. Het salou van Litouwen. Maar hier was wel volk te vinden en waren er dinges open. Hanne is nog eens opzoek gegaan naar een oker kleedje en Lara en ik hebben ons geamuseerd aan de fonteinen en grote pleinen in het zonnetje. Na een snackje in een cafeetje zijn we verder gegaan naar ons hotel in Memel of Klaipėda. Hier blijven we een paar dagen om de omgeving te verkennen en ons te beschermen tegen de kou en regen.

Atia!
    Czytaj więcej