• Strand en vuurtorens

29 septembre 2024, Lettonie ⋅ 🌬 11 °C

Vandaag kwam de zon met volle stralen erdoor. Ideaal dagje voor aan het strand. We zijn naar Cape Kolka geweest. Een plek waar de Batlische zee en de Golf van Riga tegen elkaar botsen. We zouden ook een vuurtoren moeten zien. Die blijkt wel op een eigen eilandje ne kilometer van de kust te liggen. Maar met goeie ogen kan je hem zien. Helaas had Lara geen zin om op het strand te spelen of laat staan er op te lopen. De uitkijktoren was vele leuker... klimmen op te trappen doet ze heel graag!

In de buurt zouden nog 2 andere vuurtoren te zien zijn. 1 bleek op een privéplaats te zijn dus is het tussen de bomen kijken. De andere kon je in maar zonder hond, Lara was toen ook aan het slapen in de auto. Dus dat was skippen.

Terug naar Ventpils gereden en ook daar aan de kust een uitkijktoren gaan beklimmen en 2 schepen. Ooh Lara was in haar nopjes! Als ze maar kan klimmen 🙌

Een late siësta in het hotel genomen en 's avonds terug op stap. Terug een restaurant op aanraden van de gastheer genomen. Heel gezellig en zeer lekker gegeten. Voor de verandering is een voorgerecht genomen, lookbroodjes en mozzarellasticks. Wat was dat smullen!!! Maar pff dat vulde al... ons hoofdgerecht was ook al een vol bord ☺️ Dat moeten we er wat afstappen, langs het centrum gestapt. Hier zagen we een kunstwerk dat lijkt op zeilmasten van een schip. Het is prachtiger in het echt dan dat het op foto te zien is.
    En savoir plus