Itaila ci aspeta 🥰
May 8 in Slovenia ⋅ ⛅ 10 °C
Je treba tole abstinenco po Italiji prekinit in tokrat naju bo razvajal Bari skozi oči mladih popotnikov alla Anastazija & Maks 🥰. Sva radovedna, v kateri novi preobleki se nama tokrat v ItalijaRead more
Aspetiamo
May 8 in Italy ⋅ ☁️ 21 °C
Z veliko rezervo smo krenili od doma... Pač, razmere na slovenskih AC so bile zadnje dni milo rečeno kaotične. Ma, tuto andava bene! Čas za kofe, nekaj možganske telovadbe, pol pa gremo ✈️
Pioggia 🫣
May 8 in Italy ⋅ ☁️ 15 °C
Pristali o oblačnem Bariju, ma piše da bo čez eno uro ☀️. Zdaj pa direkten vlak v center 😊
Brrrr... Pa smo na suhem
💪💪
Pizzeria da Michele
May 8 in Italy ⋅ ☁️ 15 °C
Se splača počakat na eno najbolj razvpitih podružnic picerije iz knjige/filma "Jej, moli, ljubi"... Origialno iz Neaplja ima zdaj podružnice vsaj še v Bolonji in Bariju.
Moraš vzet listek in seRead more
Žur sv. Nikolaja
May 8 in Italy ⋅ ☁️ 15 °C
Cel čas opažamo ograje po Bariju... Hm.. mogoče so bili danes protesti.. ali pa maraton... Al kakšna prireditev? Potem pa po pizzi zavijemo na sprehod proti pristanišču in Uau! Kakšen inRead more
Zajtrk med antenami
May 9 in Italy ⋅ ☀️ 17 °C
Prebudili smo se v jasen sončen dan ☀️ in ker našemu 3 - nadstropnemu stanovanju pripada še terasa, bo zajtrk zunaj... Kar pomeni kar nekaj sprehodov po stopnicah gor in dol 😜, mah je bilo vredno 😊
En krog po Bariju
May 9 in Italy ⋅ ☀️ 21 °C
Vreme nas razvaja ves dan, ki ga namenimo potepu po ulicah starega mesta. V beli kamen ovite in z barvnimi fasadami pokrite visoke stavbe so močno stisnjene skup, tako da se ti včasih zdi, da hodišRead more
Assasina 😋
May 9 in Italy ⋅ ⛅ 17 °C
Prav na poseben način pripravljajo pašto tu v Bariju in pravijo ji Assasina. Špagete nekuhane vržejo v ponev in zalivajo večkrat po malem s šugom iz paradižnika, česna in peperončinov;Read more
Polignano a mare
May 10 in Italy ⋅ ⛅ 19 °C
Nedelja je odličen dan za izlet v bližnja obmorska mesteca. Najprej gremo v turistično priljubljen Polignano na previsnih skalah, z mini plažico, kjer probamo Cafe Leccese, nabavimo tarallije inRead more
Monopoli
May 10 in Italy ⋅ ☀️ 21 °C
Še skok do Monopolija, eno postajo naprej, pet minut s hitrim vlakom (cca 150 km/h) naravnost proti jugu.
Tu se turisti lepše razporedijo po večjem mestecu, tako da je gužva pravzaprav le poRead more
Piano piano
May 11 in Italy ⋅ ☁️ 22 °C
Kljub temu, da danes potujemo domov, nam uspe lepo, počasno jutro... Maks še uživa v postelji, mi pa jo mahnemo naokoli in si privoščimo tradicionalni jutranji kofe v družbi lokalcev... Ob 7hRead more
Mercantile nove
May 11 in Italy ⋅ ⛅ 23 °C
Pred odhodom gremo še na en "aperitivo pugliese", kombiniran prigrizek različnih italijanskih "startejev". Top! Vino 🍷 tudi 😄
Zamuda za konec 😟
May 11 in Italy ⋅ ☀️ 22 °C
Zaradi tehničnih težav menjajo avion, s katerim bi morali čez dobre pol ure štartat proti Trstu. Zaenkrat je zamude dve uri pa pol... Še dobro, da smo bili že ob petih na letališčuRead more

TravelerSrečno pot!🔝
TravelerIii... novim dogodivscinam na proti... z mladino bo sigurno luštno.