• Vakkenpakket

24. februar 2022, Yellow Sea ⋅ ☀️ -6 °C

Het kiezen van vakken hier in Zuid-Korea gaat er heel anders aan toe dan in Nederland. Wij zijn gewend vakken te kunnen volgen die we willen. Dit is echter niet het geval bij Konkuk en vrijwel alle Koreaanse universiteiten. Studenten concurreren voor bepaalde klassen die binnen enkele seconden (geen minuten!) gevuld kunnen zijn zodra de inschrijving opent. Veel klassen zijn binnen 5 minuten gevuld. In totaal zijn er 4 inschrijf rondes en 1 ‘add & drop’ periode. De eerste twee periodes werkten al volgt: vakken die aan het winkelwagentje worden toegevoegd, worden automatisch geregistreerd zolang het aantal studenten dat de cursussen heeft toegevoegd het inschrijvingsquotum niet overschrijdt. Als het aantal ingeschreven studenten het inschrijvingsquotum overschrijdt, zal niemand automatisch ingeschreven worden en zal men het opnieuw moeten proberen tijdens de 2de automatische inschrijvingsperiode (8 feb) of handmatige inschrijving (wie het eerst komt, het eerst maalt, 18 feb & 24 feb~25)

Dit bezorgde mij aardig wat stress, maar gelukkig heb ik bijna alle vakken kunnen kiezen die mij leuk leken. Dit zijn:
    1. Cultuur en geschiedenis van Seoul
    2. Basis Koreaans
    3. Product ontwerpen 1
    4. Hand building (keramiek)
    5. Lichaam & decoratie (sieraden maken)