- Show trip
- Add to bucket listRemove from bucket list
- Day 6
- Sunday, February 23, 2025 at 6:59 AM
- ⛅ 21 °C
- Altitude: 10 m
United Arab EmiratesAl Ghāf25°30’49” N 56°21’59” E
Kamperen

Volgens mijn vliegticket mocht ik 30kg aan ruimbagage meenemen. Ik heb voor een paar dagen tijd echt niet zo veel kleren nodig dat ik daar in de buurt kom. Dus waar vul ik het dan mee op? Kampeerspullen uiteraard, want zoals jullie vast wel weten houd ik ervan om op bijzondere plekken te overnachten.
Thuis heb ik al flink lopen zoeken op de kaart naar een mooie route om te rijden met leuke kampeerplekken. Zo ben ik deze plek tegen gekomen. Hier mag je gewoon met je auto zo ver als je wilt (en kan!) het strand op rijden. In het donker kwam ik aan en met mijn grote lichten aan vermeed ik alle kuilen en het mulle zand, want ik heb een gewone auto en ben niet van plan vast te komen te zitten in het mulle zand.
Ook al was het donker, ik kon genoeg mensen zien dankzij de vele kampvuurtjes die her en der brandde. Het is een populaire activiteit onder de locals om met je familie en/of vrienden naar het strand te gaan en daar lekker te barbecueën, feest te vieren en genieten van elkaars aanwezigheid.
Mijn auto had ik een stuk van het strand geparkeerd en te voet ging ik op zoek naar een geschikte plek om mijn tent op te zetten toen ik iemand Engels hoorde praten. Een vrouw was vast komen te zitten in het zand en vroeg een local met 4x4 of ze de auto daar kon laten staat tot de ochtend. Dat werd afgeraden omdat mensen hier, in het donker, met hun jeep over het strand racen en dus misschien vol op de auto kunnen knallen. Die aardige local trommelde gelijk zijn vrienden op om de vastgelopen auto uit het zand te trekken met hun Toyota Hilux. Omdat ik geen idee had over hoe men hun plekje op het strand bepaalde vroeg ik dat aan hem en hij bood direct aan om te helpen, maar dat wees ik af.
Eenmaal mijn tent opgezet en starend naar het water viel mij op dat het water soms licht gaf. Zeevonk! Wat een mooie avond.Read more
Geweldig wat mooi [Oma]
Weer een mooie herinneringen [Ineke]