• Inpakken en door

July 22 in Austria ⋅ ⛅ 16 °C

8 nachten zitten er alweer op. De tijd is weer voorbij gevlogen. Echt een cliche uitspraak, maar wel toepasselijk. Het was zo gezellig met de mensen op het Nivon trefkamp, we hebben veel gewandeld, gekletst, genoten en gelachen, maar dan moet je toch weer afscheid nemen en valt de groep uit elkaar. Dat blijft lastig aan dit soort avonturen, maar ik had het voor geen goud willen missen. Zo veel aardige mensen ontmoet en leuke dingen beleefd.

Voor deze vakantie ben ik een aantal jaren zelf op reis geweest. Om nu met andere mensen op stap te gaan was soms wel wennen. Zo kon ik bijvoorbeel niet altijd eten wat en wanneer ik wilde of doen waar ik zin in had. Wel vond ik het super leuk om met mijn kampeer ervaring iedereen te helpen met bijvoorbeeld koken op een brandertje voor een groep en mensen rondrijden met mijn eigen autootje naar de mooiste plekken.

Nu vertrekken Lizzy, Marlies, Sebastiaan en ik naar Insbruck. Sebastiaan gaat vanaf daar met de nightjet terug naar Nederland en wij gaan morgen beginnen aan een 4 daagse huttentocht.

Afgelopen week heb ik wel vaker met een volle auto over de pas gereden, welke 2500m hoog is, maar deze keer was ik toch wel een beetje zenuwachtig. Mijn auto is klein en we hebben veel bagage. Het ging gelukkig allemaal goed en iedereen behalve ik lag lekker te slapen door de wiegende bochten. Wel moest ik naar beneden even stoppen om de remmen af te laten koelen, die begonnen erg heet te worden. Dit soort terrein (en hopelijk ook off-road) hoop ik vaker te mogen bezoeken, dan wel met een wat ruimere en sterkere auto.