Paris

Med en 12 timers mellomlanding i Paris benyttet jeg anledningen til å ta toget inn til sentrum for litt sightseeing. Dette var mitt første besøk i Paris, og bestemte jeg meg for å oppsøke såEn savoir plus
Jeg skulle egentlig ha en kort mellomlanding i Singapore på vei fra Paris og Bali. Men på grunn av forsinket avgang fra Paris, rakk jeg ikke flyet videre og måtte overnatte i Singapore. Mange avEn savoir plus
Mitt første stopp i Indonesia var Kuta Beach i Denpasar, Balis største by. Kuta Beach var svært preget av masseturisme, og jeg kan ikke si at jeg trivdes så godt der.
Problemet med turistifiserteEn savoir plus
På ettermiddagen den andre dagen på Kuta Beach ble jeg hentet av sjåføren Gusti, som skulle kjøre meg til startpunktet for turen opp til Mount Agung, Balis høyeste fjell på 3 031 meter overEn savoir plus
Da jeg kom tilbake til parkeringsplassen etter turen til Mount Agung, foreslo Gusti at vi kunne besøke Besakih, Balis største og helligste tempel. Dette ble mitt første besøk i et hinduistiskEn savoir plus
På Gili Air fant jeg en bungalow nært der jeg kom inn med båten. Jeg leide en sykkel og syklet til den andre siden av øya. Der kom jeg i snakk med to middelaldrende argentinske damer, og vi endteEn savoir plus
Fra Gili Air var det bare en kort båttur til byen Pamenang på Lombok, hvor jeg ble hentet av turoperatøren for en forhåndsbestilt tredagers tur til Rinjani, Lomboks høyeste fjell. DeEn savoir plus
På morgenen i Senaru møtte jeg turgruppen jeg skulle tilbringe de neste tre dagene med. Gruppen bestod av et tysk par, to tyske venninner, en østerriker, ei fransk jente og en fra Singapore. SidenEn savoir plus
Vi ble vekket klokken 02:30 og fikk servert en enkel frokost før vi startet på de siste tusen høydemeterne til toppen av Rinjani, som ligger på 3 726 meter over havet. Jeg ønsket å være sikkerEn savoir plus
Den siste dagen gikk vi ned rundt 2 000 høydemeter fra kraterkanten tilbake til Senaru. Derfra fortsatte jeg reisen sammen med Hannes, østerrikeren i turfølget, til landsbyen Kuta – som ikke måEn savoir plus