FindPenguins
  • Регистрация
Показать на карте
  • Gunnar och CarinПутешественникAsienkryssning
    • Показать поездку
    • Добавить в корзинуУдалить из корзины
    • Поделиться
    • День 8
    • среда, 20 марта 2019 г., 15:36
    • ☁️ 15 °C
    • Высота: Уровень моря
    • Южная КореяBukhang35°6’42” N  129°3’7” E
    En respektingivande kung vakar över ingången
    Huvudbyggnaden i tempelområdetVår guide Chio och delar av gruppenEnormt stor fiskmarknad!Trångt om salighetenRätt kyligt men japanska körsbären blommar fint

Beomeo-sa och Jagalchi Fish Market

20 марта 2019 г., Южная Корея ⋅ ☁️ 15 °C

Beomeo är ett buddisttempel i bergen utanför Busan. Templet är byggt 678 e.Kr. Med tanke på att det är i trä är det fantastiskt välbevarat.
    Sen var vi på fiskmarknad. Vi kom för sent för fiskauktionen, men det fanns hur mycket humrar, krabbor, fiskar, ålar och musslor som helst att titta på. De är levande och får friskt vatten hela tiden, men de ligger väldigt trångt.
    Medan vi väntade på bussen lyckades vi koppla in oss 10 min på ett hotells wi-fi, så det gick att få iväg lite nytt här, kolla mail och ett wf-drag 😊.
    (Det finns wi-fi ombord men det kostar 2-3000 kr)
    I morrn är en dag på sjön igen och sedan Seoul.

Посмотреть перевод
    Cristina Gyllenskiöld

ПутешественникKinesisk definition av att en byggnad är gammal är att det alltid har stått en byggnad med samma utseende på platsen. Under århundraden har man ständigt bytt ut sådant som förfarits så det kanske inte finns en enda bit trä som har varit med hela tiden. Övriga asiatiska länder har kanske samma sätt att se på antika byggnader. Knut Knutsson hade vridit sig i konvulsioner om han hade tvingats värdera sådant.

23.03.2019Ответить
    Elsegerd Wikholm

ПутешественникJag hade en lärare på gymnasiet som hette Cilla Lindquist. Hon och hennes ex var mycket i Kina. Hon sade att kineserna tyckte att saker som var mindre än 500 år gamla inte var något att ha 🙂.

23.03.2019Ответить
    3 лайка