Satellite
Show on map
 • Day20

  Hamburg - sista kvällen

  August 31, 2019 in Germany ⋅ ⛅ 24 °C

  Det var ett riktigt sunkhotell vi hamnat på! Det vi bokat hade problem med låset... så de erbjöd ett annat hotell.
  - Det ligger närmare stationen och så får ni ett större rum, sa han i receptionen och blinkade lite 😉. Nåja, ska bara sova här en natt.

  Frånsett det har vi haft en jättebra eftermiddag och kväll här. Vi tog den sista hoppa-på-hoppa-av-bussen, så det blev bara en hoppa-på och en hoppa-av. Hamburg har 1,7 milj invånare, är en riktigt stor hamnstad, mängder med flikar och vikar av Elbe. 160.000 personer är direkt eller indirekt sysselsatta i hamnen. Nu håller man på och bygger ’Hammarby sjöstad’ i Neue Hafen, moderna exklusiva lägenheter med utsikt över hamnen.
  Sedan tog vi en repa på Reeperbahn, här finns fortfarande gott om prostitution, men området Sankt Pauli, där Reeperbahn ligger, innehåller även mycket annat och håller på att gentrifieras och bli ett populärt bostadsområde.

  Efter bussturen hamnade vi på en utomhuskonsert med Hamburg-filharmonikerna, och sen en middag med sjöutsikt. Kändes lite som Kungsträdgården och Riddarfjärden 😊. Hamburg Kunsthalle firade 150-årsjubileum denna helg, så vi hann med det också innan kvällen var över. Väldigt fint museum med verk av Rembrandt, hans läromästare Pieter Lastman, Picasso, Dali och många fler.

  I morgon blir det start 9.28, Hamburg-Puttgarden-Rödby-Köpenhamn-Malmö-Stockholm. Hemma vid 22.30-tiden.
  Read more