• Livet ombord

11 de febrero, Tasman Sea ⋅ ☁️ 15 °C

Snart halvvägs över Tasmanska havet på väg mot Hobart. Långa dyningar och fartyget gungar lite lagom. Dagen har ägnats åt mat, läsa, vila. Inte så mycket att göra på dagarna till havs. Det finns en massa aktiviteter ombord, men inte så många lockar. Det som hade varit lite kul vore en rundtur på fartyget från maskin till brygga. Den kostar 99 USD, 1100 kronor per person! Så kul är det inte.

Här är lite intryck av livet i detta speciella samhälle som ett kryssningsfartyg är:

Fartyget
    Norwegian Sun är byggt 2001, renoverat och förnyat 2016. Fartyget tar 1900 passagerare och det är fullbokat. Ett snyggt, traditionellt fartyg, på många av de nyare nöjespalatsen tappar man lätt känslan av att vara på en båt.
    Tre restauranger finns som ingår i priset, 7 specialrestauranger och mängder med barer ute och inne. Genom att vi har ’More at Sea’-paketet har vi gratis drycker, Wi-Fi (300 min) och 3 middagar i specialrestauranger. Dessutom 50 USD rabatt per hytt på båtens utflykter.

Hytten
    Hytten är riktigt bra, rymlig med mängder av förvaringsskåp. Vi bor på däck 9, i en hytt med panoramafönster på styrbordssidan långt föröver. Bra läge, dessutom fylls stegräknaren på varje måltid till restaurangen Seven Seas där vi oftast äter, som ligger längst akterut.

Maten
    Maten är bra utan att vara fantastisk. Bäst var det i Le Bistro, den franska specialrestaurangen. Mycket gott allting. Den italienska La Cucina har vi också testat, men den var inte fullt så bra. Ikväll var vi på Teppanyaki, den japanska, också gott plus att kocken bjuder på show, kastar upp ett färskt ägg och fångar det på knivseggen, till exempel.

Servicen
    En stor del av personalen kommer från Filippinerna, alla är väldigt trevliga och hjälpsamma.
    Vår favorit är Teresa som blivit ’vår egen’ servitris. Teresa kommer också från Filippinerna, har mycket humor och ett smittande skratt. Nu har hovmästaren förstått att hon trivs med oss och vi med henne, så nu får vi alltid ett bord där hon serverar.

Underhållningen
    Här finns inte mycket att skriva eftersom vi inte varit på så mycket. Men det finns såklart mycket att tillgå och shower varje kväll. Men ljudnivån och Carins hörsel går inte bra ihop. Istället har vi tagit långa middagar. Det har blivit en grej att vi alltid är sist kvar i matsalen.

Passagerarna
    Mest amerikaner, Norwegian är ju ett amerikanskt rederi, men i övrigt alla nationaliteter. Vi är 15 personer från Sverige inklusive Ronny Borg, kaptenen på fartyget.

Norwegian når inte upp till samma nivå som Celebrity när det gäller helheten eller Costa när det gäller maten. Men det är helt okej och vi trivs bra ombord!