• Hur kommer man på idén att bygga ett hus som ser ut så här? 🤔
    Harbour BridgeMan kan promenera upp till toppen på brospannetAnkomst till ManlyNäbbigelkottBella VistaLunch på Bella VistaPerfekt lunch 😋Såna skyltar ser man inte hemmaManly WharfNorth Fort uddenSydney skylineDarling Harbour i kvällsljus

Sydney och Manly

February 18 in Australia ⋅ ☀️ 23 °C

På kryssningen fick vi tips att ta båten till Manly, en halvtimmes båtresa från Sydney. Det är reguljära turer, lite som Sjövägen, så vi kände oss som hemma 😊. På vägen ut fick vi också en fin vy av operahuset och Harbour Bridge.

Manly var väldigt fint, vi hoppade på en buss till North Fort, där man har fina vyer in mot Sydney och där åt vi också en bra lunch på Bella Vista.

Vi träffade en farbror som kunde berätta om platsens historia. Fartyg som skulle angöra Sydney var tvungna att hissa pestflagg om man hade sjuka ombord. Då togs de omhand i någon av karantänerna på Manly. En del som hade last att sälja och inte var så nogräknade struntade i att hissa flagg för att inte missa sina affärer. Resultatet blev förstås smittspridning i staden, medan sjömännen ofta hann iväg innan de drabbades.

På 1930-talet byggdes här ett fort för att försvara staden. Det blev dock aldrig använt under 2:a världskriget. Men japanerna var här och besköt staden från u-båtar, som lyckades smita förbi näten och komma ända in till staden.

Här fanns det också en gullig näbbigelkott som spatserade omkring helt obekymrad om alla turister.

På kvällen har vi varit i Darling Harbour, promenerat och ätit snapper och ratatouille. Vi blev extra bra omhändertagna eftersom det var ung kille som var servitör som kom från Enköping. Restaurangen var egentligen en sportbar, men maten var mycket bra. Men grappa och irish coffe var okända begrepp 🤔.