Första etappen
April 30 in Sweden ⋅ ☁️ 12 °C
Väskorna packade, kameran med, nu åker vi!
André , Röttle by och Jönköping
April 30 in Sweden ⋅ ☀️ 20 °C
Foto för inspiration, en kurs ordnad av Tollare folkhögskola. Det börjar närma sig final och sista (stora) uppgiften är att göra en resa och dokumentera den.
Med på resan är Christer Hurve,Read more
Small world!
April 30 in Sweden ⋅ 🌙 11 °C
Jönköping är en trevlig stad! Vättern på ena sidan och Munksjön på andra. Massor med uteserveringar vid sjön och en fin strandpromenad förbi Gert Wingårdhs kulturhus.
Efter middag enRead more
Hovs hallar
May 1 in Sweden ⋅ ☀️ 12 °C
Förmiddan började med 5 km promenad på Dumme Mosse utanför Jönköping. Perfekt efter frukosten. Sedan var vi på Vandalorum konsthall och tittade på Lars Thunbjörk-utställningen och tvåRead more
Det sjunde inseglet
May 2 in Sweden ⋅ ☀️ 12 °C
Hovs hallar är känt för bland annat att det var här på stranden som André testade sin vätgasballong inför resan till Nordpolen. Och så fanns det en kille som spelade in film, Ingmar BergmanRead more
Vi tar tåget till Köpenhamn
May 2 in Sweden ⋅ ☀️ 18 °C
Vi spenderade inte mycket tid i Malmö. En macka på Centralen, sen tåget till Köpenhamn.
Fristaden Christiania
May 2 in Denmark ⋅ ☀️ 20 °C
Kallas "Staden" och är ett socialt experiment och ett parallellsamhälle. Ungefär 1000 personer bor i Christiania. Här finns verkstäder, förskolor, bagerier, kaféer, restauranger med mera.Read more
Bad och båtar
May 2 in Denmark ⋅ ☀️ 20 °C
Lördag, sol +22° vilket helt otroligt bad- och båtliv utmed stränderna och i kanalerna!
Bicycles, bicycles, bicycles…
I Beijing sägs det finnas 10 miljoner cyklar. Köpenhamn är inte långt efter
🚴🚴♀️🚴♂️🚲🚵🚵♀️🚵♂️
Söderåsen
May 3 in Sweden ⋅ ☁️ 18 °C
Första stoppet för dagen, Söderåsens nationalpark
Hästberga kraftverk
May 3 in Sweden ⋅ ☁️ 19 °C
Vi hade en tanke att hitta något övergivet, en industribyggnad eller ett hus. Till slut satsade vi på att hitta Hästberga kraftstation. Vägen var avstängd, men vi hittade en man ute på sinRead more
Eksjö
May 4 in Sweden ⋅ ☁️ 9 °C
En av Sveriges bäst bevarade trästäder med många hus från 16-, 17- och 1800-talet.
Vi bodde på stadshotellet, såklart. Framförallt matsalen var väldigt fin. Albert Engström föddes i Hult SRead more
Stalpets vattenfall
May 4 in Sweden ⋅ ☁️ 13 °C
Södra Sveriges högsta vattenfall med en fallhöjd på 20m! Trevligt kafé bredvid, eller snarare det såg trevligt ut, inte öppet denna dag. Stalpet ligger i utkanten av Aneby.
Näst sista stoppetRead more
Sista stoppet
May 4 in Sweden ⋅ ⛅ 15 °C
Det blev lunch i Norrköping och en liten promenad i det välbevarade industrilandskapet. Sista stoppet på vår roadtrip. Det har varit en trevlig resa och många bilder har tagits. Det var sistaRead more

TravelerWhat kind of camera and lens did you use?
TravelerI use a Nikon Z5 with Nikon 24-200mm and Tamron 28-75mm