• "Artesanía"

February 24, 2015 in Bolivia ⋅ ⛅ 8 °C

Etter å ha fått spist, fikk vi vite vi skule få lage en ring av en liten kokos nøtt. Noe jeg synes var utrolig gøy. Kokos nøtten ble sag opp og så ble den pusset med sandpapir. Kjempe gøy å se så mye forskjellige smykker man kan lage av bare naturen. Alle guiden hadde smykker de hadde laget rundt halsen. Fikk også prøve Coca blad, først så måte jeg tygge på en trebitt ved navn "chamario" for å gjøre den bløt, dette smakte da veldig biter. Så sette den oppå Coca blader, strø litt hvit pulver ved navn "soda", så pakke den inn i flere Coca blader før man staper den inn i munnen. Den skal ligge på siden av munnen og kan vare opp til mange timer. Var ganske skeptisk til å prøve det i begrunnelsen fordi jeg trodde man ble på en måte dopet ned eller noe, men eneste effekten den har er at den numer plassen Coca blader er plassert. Så den numet bare halve tungen min og munn ? og folk her gjør det også for å få mere energi og kunne klare seg uten mat i mange timer. For her så må folk klare seg uten mat til de finner noe å jakte på eller finne frukt. Så Coca blader her er en måte å holde energi oppe og metter magen med noe.Read more