• 13-6 Guayaquil - Tuinen en museum pier

13. Juni 2018 in Ecuador ⋅ ⛅ 23 °C

Het is dat ik iedere dag iets in mijn trip wil posten, anders ging dit in zijn geheel in "en bedankt hѐ". Op weg naar de tuinen. Moet je toch zeker 4 keer een 8 tot 12 baans weg oversteken. Vervolgens mag je je fiets niet parkeren. Terwijl de auto's daar uiteraard weer een parkeergarage hebben.
    Waar dan wel?
    Tegen die boom.
    O.k. bedankt.
    Mag toch niet, anders wordt ie gestolen.
    Zal wel meevallen en is ons probleem toch? Politie zegt het een, bewaking het ander. Nergens een bord trouwens dat het niet mag. Waar mag het dan wel? Onduidelijk verhaal, maar kilometers weg.
    Zijn we eindelijk terug bij de tuin, terwijl de fietsen in Verweggistan staan, is ie dagen dicht want er is een event. (op 1 plek, dus waarom er dan een hele tuin dicht moet was me ook niet duidelijk.) Zeg dát dan, onnozele halzen.
    Vervolgens naar het museum om flink wat te leren over het onstaan en de culturen van Ecuador. We negeren nog 1 vingertje en knikken de andere vriendelijk toe. Onze fietsen staan ook wel weer erg asociaal in de weg. (zie foto)
    Alles in het Spaans, niet eens een heel klein A4tje meegekregen met vertaling. Het schoot wel lekker op, omdat bij alle voorwerpen verder niets meer stond waar we wat mee konden (jaartal of zo). Waren we wel lekker op tijd in ons zwembad. En de vingertjes hebben 4 trappen moeten lopen om ons achterna te komen.
    Sta ik op het museumplein op Karin te wachten die aan het fotograferen is, komt er een of ander pak op me af met dat er 5 blokken verder geen security is en dat hij in andere landen beroofd is, maar dat Ecuador zo mooi is. Ik zeg dat het heerlijk is als er geen security is, want dan kan je tenminste je fiets parkeren en dat we hier beroofd zijn dus dat ik Ecuador helemaal niet zo leuk vind. Druipt ie meteen af. Wat hij nou wilde?
    Enig lichtpuntje: Johny, de bewaker van een soort Blokker heeft ons geholpen zuignaphaakjes etc. te vinden. Erg aardig.
    Als die klote "Sportbeer" nou mijn fietstassen had opgestuurd op de dag dat ze het beloofd hadden, konden we morgenmiddag weg want Karins noodpaspoort kunnen we morgen ophalen.
    Maar nee, pas vandaag aangekomen bij Gerton, dus dat duurt nog wel even voordat het in dit fantastische land aankomt.
    Grrr.