• 12-8 Net boven Beringe

12. august, Holland ⋅ ☀️ 30 °C

Ik ben ooit met Edo en Ilse in alle vroegte de hei op gegaan om korhoenders te zien vechten. Niets gezien. Maar gisteravond 2 duiven deden een goede imitatie zeg. En dan steeds dreigen met een rechter vleugel. Daarna nog mooie zonsondergang met een boom met een halo.

Prima dagje, mooie stukjes, minder mooie stukjes.
    Ik kom langs een parkeerplaats voor de tuin van Piet Oudolf. Maar waar is die tuin? Vragen, zoeken, nogmaals vragen. En dan vind ik het niks.
    Het duurt weer erg lang voordat ik een terrasje vind dat open is. Van arre moede pauzeer ik op een grote steen. 50 meter verder blijken 2 bankjes te staan. Ik hoor Murphy heel hard giechelen. Na mijn terrasje volgen er nog 6 of zo, binnen 1 km. Maar mijn broodje zalm was lekker, vooral nadat ik het had terug gestuurd omdat de beloofde kruidenkaas er niet op zat. Heldhaftig hè?
    Ik mik op minicamping het Haasje, ligt handig en klinkt zo leuk.
    Van een afstandje zie ik een kale vlakte met een camper. Gatver is dat de camping? Nee die ligt aan de andere kant van de weg, is lief, heeft een zwembadje en een deftig toiletgebouw. Ben ik toch niet het Haasje. Pfffff
    7 winkels in geweest voor een eclips bril. Niet gelukt. We schijnen wel uitzicht te hebben als ik de camping even af ga.
    Klopt, maar ik zie de 10% alleen in de reflectie van mijn zonnebril. Af en toe door de zoeker van mijn camera ook, maar als je dan afdrukt is het weer een rondje. Jammer. Wel leuk staan kletsen met mensen die ook stonden te kijken. Zij wonen hier en hadden ook geen brilletje kunnen scoren.