- Show trip
- Add to bucket listRemove from bucket list
- Day 9
- Thursday, August 8, 2024 at 7:53 PM
- ☀️ 23 °C
- Altitude: 170 m
United StatesHull Park44°45’29” N 85°36’34” W
Michigan 37

Vroeg op, koffers gepakt, kelder schoon en leeg gemaakt. We rijden naar Traverse City. We moeten er op tijd zijn, want Robbie heeft haar eerste date al met een ex school vriendje ( ze studeerde hier 4 jaar gelden een jaar lang), lunchen met Lucas. Het kan qua tijdstip van de afspraak net, als we niet de snelweg pakken, maar via de backroads 175 kilometer over de M37 noordwaarts rijden. Niet zo snel, wel zo leuk. Door prachtig heuvelachtig landschap rijden we door bossen, langs meren, moerassen, pittoreske Amerikaanse dorpjes. Een koffie met een donut bij Sprinkles in Rockford rijden we via Sparta, Grant, Baldwin en Mesick Traverse City binnen. Precies om 1 uur rijden we de hoofdstraat in om Robbie voor de deur van het cafe af te zetten. Erica en ik lunchen aan de kade van Boardman river. Traverse City ligt prachtig aan de rand van het enorme Grand Traverse Bay. Midden in het stadje ligt Boardman Lake. Aan de verbinding van die twee meren ligt het terras van restaurant FireFly. Terwijl Robbie bijkletsen met haar schoolmaatje Lucas gaan wij de Meier Supermarkt in. Een enorme supermarkt met een groente en vleesafdeling om je vingers bij af te likken. Zo groot en zoveel keuze kennen we in Nederland niet.
Bij de kassa lijkt het alsof onze kassier iets zoekt op de grond. Met zijn neus bijna op de scanner staat hij kromgebogen achter zijn kassa. Alleen, dat is zijn standaard pose. Met een enorme kromming in zijn rug en duidelijk tremoren aan zijn handen staat de 65 jarige spulletjes aan de kassa te scannen. Misschien mooi dat hij aan het werk is, pijnlijk dat hij nog aan het werk moet.
We rijden naar ons huisje voor de komende 6 dagen. In een lommerrijk straatje met oude bomen staan stuk voor stuk prachtige houden victoriaanse huizen. Onderweg veel Trump posters in de tuin, hier een paar “Kamala for president”-bordjes. Het huisje is een heel warm houten huisje uit 1895. Hans en Maureen ontvangen ons lief en wijzen ons de weg in het huis. Robbie komt aanlopen vanuit het centrum. Prachtig gezellig huisje, leuke tuin en op loopafstand van het centrum en…..van een bierbrouwerij.
In een oud treinstation is de brouwer “The fillingstation” zijn bier gaan brouwen en pizza’s gaan bakken (in een echte houtoven). Het is klote druk. pas over een uur kunnen we terecht. Maar in het cafe kunnen we vast wat bier proeven. 18 soorten zijn er. Nadat we een tafel op het perron krijgen toegewezen, duurt het nog een uur voordat de pizza komt. Alle tijd om minimaal 8 biertjes te proeven (wees gerust, kleine glaasjes). Mijn favoriet is de “rail bender barleywine”.Read more