• 48. Rustdag

Jul 26–27 in France ⋅ ☁️ 22 °C

In Isola bereikten we gisteren het doel van de etappes die we de vorige rustdag hadden gepland. Het waren pittige, vermoeiende berg-ettappes. We hadden nog niet verder gepland maar de volgende uitdaging wordt de Bonette, vanaf Isola nog eens 2000 meter klimmen. Voor vandaag was opnieuw onweer voorspeld, geen goed moment om het hooggebergte in te gaan. In plaats daarvan boeken we een nacht bij in het hotel. Voor morgen zien de voorspellingen er beter uit en hopen we op een mooie tocht.

We bevinden ons nu in de Mercantour, een ruig berggebied op de grens met Italië. Isola is een knus oud dorp. We bekijken de rijk gedecoreerde kerk. Veel huizen hebben een bewerkte deur en muurschilderingen. Ook opvallend: geen auto’s. De meeste actie is in het gelijknamige skidorp op 2000 m, vorig jaar nog het eindpunt van een tour-etappe.

Wij doen heel rustig aan en besteden een groot deel van de dag aan het plannen van etappes. De komende etappes kenmerken zich door lange beklimmingen en hoge Alpencols. We denken een realistisch schema gevonden te hebben. Dat maken we aan de hand van de beschrijving van de route van de 100-cols tocht, Topo-GPS, Climbfinder en Garmin Connect. Zo kunnen we een goede inschatting maken van het aantal hoogtemeters en kilometers per dag.
    We checken of de campings open zijn en waar we boodschappen kunnen doen.
    Een hele puzzel dus!