• 67. Rond – 67 km, 1000 hm

Aug 14–15, 2025 in France ⋅ ☀️ 33 °C

We rijden eerst langs Leclerc voor een blik gas. Die ligt aan de andere kant van de stad en zo krijgen we ook nog iets te zien van de historische binnenstad van Obernai.

Dan rijden we de laatste kilometers van de 100 cols route. Naar Saverne is het nog maar 48 kilometer en toch rijden we in dit laagland zo maar weer even 1000 hoogtemeters bij elkaar. De laatste col, nummer 113, is maar 424 meter hoog. Toch heeft de klim twee kilometer aan 11 à 12%. Aan de picknicktafel op de col genieten wij van thee, stokbrood en iets lekkers.

Om te vieren dat we bijna rond zijn versiert Marja haar fiets met een bosje bermbloemen. Maar dan moet Campo’s achterband al voor de derde keer vandaag worden opgepompt. Tot nu toe was een keer per week genoeg en we vermoeden dat er iets anders aan de hand is. Er borrelt inderdaad iets wits uit een klein gaatje. Zo hebben we het flesje latex toch niet voor niets meegenomen. We vullen de band ter plaatse bij en daarmee lijkt het probleem opgelost.

Even later staan we voor het station van Saverne. We hebben de hele 100 cols route rond gereden. Vooraf twijfelden we wel eens of het zou gaan lukken en onderweg was het vaak lastig. Maar hier staan we dan, op dezelfde plaats als twee maanden en een dag geleden. We zijn blij en dankbaar en het is gelukt. En we zijn ook blij met alle leuke en fijne reakties van onze volgers! Ook de mensen die in Elspeet op het huis passen en de poes verzorgen willen we graag bedanken!

We hebben nog een kleine week nodig om naar huis te fietsen, dus morgen stappen we gewoon weer op.