• 68. Jaagpad – 105 km, 625 hm

Aug 15–16, 2025 in Germany ⋅ ☀️ 32 °C

We gaan vroeg op pad om de warmte een beetje voor te zijn, in de middag wordt het 33 ℃. Eerst pakken we nog een stukje Vogezen mee met een col op wel 311 meter. De weg slingert door uitgestrekt bos en gaat wat op en neer maar we blijven geruime tijd rond deze hoogte.

Bij de eerste bakker die we zien kopen we vers stokbrood en croissants. De laatste keer want vandaag verlaten we Frankrijk. Geleidelijk aan dalen we af in het hete laagland en gaan op zoek naar een supermarkt. We staan een beetje verbaasd te kijken als die op vrijdag dicht blijkt te zijn maar dan dringt tot ons door: 15 augustus is de feestdag van Maria hemelvaart. Alle winkels zijn dicht en dit blijkt ook in Duitsland het geval. Gelukkig hebben we genoeg brood voor onderweg maar vanavond zullen we ergens iets te eten moeten halen.

In de loop van de ochtend bereiken we de rivier de Sarre. Vanaf dan volgen we het jaagpad en dat betekent dat de rit verder zo goed als vlak is. We schieten dan ook goed op. Ongemerkt steken we de grens met Duitsland over en de rivier naast ons heet vanaf dan de Saar. Na verloop van tijd merken we aan ons zitvlak dat zo’n vlakke, snelle rit weer zo zijn eigen moeilijkheden kent. Tijdens een beklimming verander je regelmatig van positie en wisselt de belasting nog wel eens. We zijn blij als we even voor drie uur op de camping van Saarlouis een plekje vinden.