• 71. Limburg – 138 km, 600 hm

Aug 18–19, 2025 in the Netherlands ⋅ ☀️ 25 °C

Bij Kelmis komen we in het dal van de Geul en dan rijden we via Moresnet (met het lange spoorviaduct) en Plombières (mijnbouw) over opnieuw wat restanten van oude spoorlijnen naar de mooie Voerstreek. Die hoort bij de Belgische provincie Limburg, dus Vlaanderen, maar de voertaal is dan weer… Het blijft bijzonder en je zou kunnen denken “rare jongens die …”

Bij Teuven klimmen we het dal uit naar De Plank om bij Nurop en grenspaal 21 Nederland binnen te rijden. Bij Noorbeek moeten we nog even flink aanpoten, de helling richting Mheer komt tot 14%. We steken door naar Maastricht en volgen dan de Maas, eerst aan de Nederlandse, dan aan de Belgische kant. Bij Neeritter komen we weer in ons eigen land. Het stuk daarna is voor ons wat minder bekend. Zandgrond met veel landbouw. Het is flink werken vandaag vanwege de NO wind en het is bovendien warmer dan gisteren.

Na Meijel rijden we door de Limburgse Peel. Hier is turf gestoken en de plassen en moerassen vormen nu grote natuurgebieden.

Limburg is een grote provincie met veel verschillende landschappen. We hebben een lange etappe achter de rug maar de noordgrens bereiken we pas morgen.