Canada
Cherry Beach

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.
Travelers at this place
  • Day 4

   Dag 4 - Toronto

   July 9, 2022 in Canada ⋅ ☀️ 22 °C

   Vandaag ontmoeten we stiekeme François, maar eerst...

   Genieten we van een ontbijt met puffy pannenkoeken en heerlijke Canadede siroop op het zonnig terras. Die geven ons meer dan genoeg energie voor weer een drukke dag. Zo'n dag rondreizen in een stad is toch net altijd iets vermoeiender dan een andere: metro in, metro uit, weg zoeken, veel wandelen...

   Zo is onze eerste "metro uit " het Royal Ontario Museum met een gigantische verzameling aan natuurhistorie: geschiedkundige voorwerpen van de inheemse volkeren, dinosaurusfossielen, mineralen... We waren na drie uur nog niet rond, maar we hadden meer zin gekregen in de culinaire geschiedenis...

   Dan maar naar St. Lawrence Market: een hal gevuld met verschillende eetstandjes. Een prikkelexplosie aan geuren en smaken! We spoelden alles door met een bezoek aan het Distillery District, waar ze in de 19e eeuw meer dan 7,600,000 L whisky maakten, maar nu is omgevormd tot een levendige buurt vol bars en restaurants.

   Hadden we ook al vermeld dat het hier heel erg warm is? Gelukkig heeft Toronto heel wat stranden waar je gratis kan zwemmen. Je moet er wel wat voor wandelen, maar een zalige plons is dat meer dan waard!

   Maar dus, François. Na zo'n lange dag konden we pas rond 22 uur eten. Lekkere steak, tomatensalsa, naanbrood erbij, fles rode wijn... Klinkt goed? Dat vond onze nachtelijke bandiet ook. We hoorden tijdens het eten (in het zo goed als donker - we hadden enkel 1 klein lampje) heel de tijd geritsel naast ons. Ritsel ritsel. Niks te zien. Kraak kraak. Weer niks te zien. Dichterbij geritsel? Daar stond ie dan: François de wasbeer. Die had ook wel wat zin in een fles Tempranillo en steak. Djeezes, best hard schrikken. Het beste was dat ie ook verschoot en wou wegvluchten tussen het hek en het huis van de buren, maar hier te dik voor was. Hilariteit alom als we hem rustig naar beneden zagen schuiven met z'n buikje tegen het hek. De pootafdruk de volgende dag op de tafel is wel bewijs dat ie nadien nog even is komen checken of er niks te rapen was. Too bad François - deze Belgen hadden honger.
   Read more

  You might also know this place by the following names:

  Cherry Beach, Q22489119

  Join us:

  FindPenguins for iOSFindPenguins for Android