Canada
Whitehorn

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.

8 travelers at this place

 • Day13

  Ski lift and more mountains

  June 24, 2017 in Canada ⋅ ☀️ 12 °C

  I got up early to have a jog and to get some coffee after a little wander round the "village' and a trip to the visitor centre we are still a bit confused where to go but try driving to the lake to find there are no parking spots left so head for the ski area which turns out really cool and go on a guided hike to learn more about bears 🐻Read more

 • Day3

  Eerste beer gespot

  July 11, 2015 in Canada ⋅ 11 °C

  Vanochtend met de gondelbaan bij Lake Louise omhoog gegaan. Het terrein van de skipistes staat bekend als het leefgebied van ca. 12 grizzlyberen. En, ja hoor, op weg naar boven heeft Wilma ook de eerste beer gezien. Helaas ging de gondel verder, dus geen gelegenheid voor een foto, Nicole zag de beer ook nog net. Voor Frank en Piet ging de gondel te snel, zij moeten het voorlopig doen met de opgezette beren in het infocenter.

  Eenmaal boven hebben we nog een wandeling gemaakt door het berengebied, maar geen beren meer gezien.
  Read more

 • Day3

  Raften op de Kicking Horse River

  July 11, 2015 in Canada ⋅ 11 °C

  Na het tochtje met de gondel in Lake Louise, werden Nicole en Frank opgehaald om te gaan raften. We gingen met een busje naar het gebouw van de rafters en werden daar ingepakt met wetsuits, splash jackets en zwemvesten. Bij de rivier aangekomen kregen we een lange security briefing, zodat we op alle scenario's waren voorbereid. Vervolgens werden we met 8 man in een bootje gezet en vertrokken we! Het commercieel raften is ingedeeld in verschillende klasses van moeilijkheid, van 1 t/m 5. Over het algemeen was de Kicking Horse River een klasse 3 rivier, maar er zaten ook stukken in die onder klasse 4 vielen. Dat we nat zouden worden was dus gegarandeerd. Achterin bleef het meestal bij een paar spetters, maar na de wissel halverwege zaten we voorin, en dan zijn de wetsuits geen overbodige luxe, bij water van 4 graden Celcius! Onderstaand filmpje geeft een idee van hoe het was.
  Onderweg gingen we over veel stroomversnellingen en kwamen we verscheidene lange treinen tegen op de spoorweg die langs en over de rivier kronkelde. De gidsen waren erg goed en we hebben zeker genoten van deze middag!
  Read more

You might also know this place by the following names:

Whitehorn