• Ciao Roma

4 febbraio 2023, Slovenia ⋅ ☀️ 6 °C

Moj Rim....to je bil že moj četrti obisk v Rimu. Vedno sem govoril, da je to eno mojih najljubših mest na svetu. Še vedno ima Rim svoj čar, vendar se je spremenil. Napisal sem že, da nas je utrudil, fizično in finančno. In ja, postal je hudo drag. Ko ti prodajajo testenine za med 12-35 EUR, capuccino za 3-5 EUR in prav iščeš, kjer boš lahko dokaj ugodno kaj pojedel ali popil, potem to malo vzame čar vsemu skupaj. Žal je večno mesto s skoraj 3 mio prebivalci postalo tudi "utrujeno", saj se ne spomnim, da je bilo tako umazano s smetmi. Prav tako ne pomnim, da brezdomci spijo v šotorih okoli postaje Termini in prav tako ob zidovih Vatikana. Kar je samo po sebi žalosten kontrast. Znotraj največja bogastva in vse kar naj bi rimokatoliška cerkev zastopala, par metrov stran pa brezdomci, na cesti, v nekih šotorih, prosijo za drobiž, in doživeli smo tudi, da so nune hodile mimo in ignorirale vse. To je žal svet danes.

Mi smo našli svoje prostore, dobro smo jedli, vseeno malo popazili kje smo pili, ker so cene tudi za pijačo izredno visoke. Videli smo vse, kar smo želeli, po 3 obiskih Vatikanskih muzejev lahko mirno rečem, da sem v tem življenju jih videl dovoljkrat. Zadnji dan smo šli od Vatikana, mimo Angelskega gradu, mimo Piazze Navone, Pantheona, Kapitola, Koloseja nazaj in proti večeru nazaj domov. Nekakšen sprehod "best off" skozi Rim, ki nekako lepo zaključi naš obisk. Grazie Roma, morda pa še kdaj.
    Leggi altro