- Exibir viagem
- Adicionar à lista de metasRemover da lista de metas
- Compartilhar
- Dia 1
- terça-feira, 11 de fevereiro de 2025
- ☁️ 5 °C
- Altitude: 101 m
CroáciaZagreb Airport45°44’28” N 16°4’52” E
Zagreb - Istanbul

Leto je naokrog in spet je čas za naše "veliko" potovanje. Pred 5 leti, smo morali Vietnam odpovedati praktično par dni pred odhodom, ker se je zgodil Covid. Zdaj, smo končno dočakali. Sam se vračam v Vietnam po 18 letih, prvič sem bil tam leta 2007 in do danes, pri vseh destinacijah, ki smo jih obiskali, še vedno povem, da mi je v spominu ostala njihova fenomenalna hrana. Vietnam je poseben in verjamem, da se je v 18 letih marsikaj spremenilo, verjetno je postal moderen, dražji kot je bil "eno polnoletnost" nazaj, ampak vseeno komaj čakamo.
Vietnam torej, država v jugovzhodni Aziji, z dolgo in bogato zgodovino, živahno kulturo in osupljivo naravno lepoto. Vietnam ima več kot 3.400 kilometrov obale, ki sega ob Južnem kitajskem morju. Vietnamska kultura je močno prepletena s kitajskimi, francoskimi in drugimi vplivi, hkrati pa ohranja edinstvene tradicije. Budizem je prevladujoča religija, pomembni pa so tudi konfucianizem, taoizem in lokalna verovanja.
Poleg vseh naravnih lepot, ki jih bomo doživeli, pa se veselimo tudi njihove kave in predvsem hrane, ribja omaka (nuoc mam), Pho (juha z rezanci), nem (spomladanski zavitki) in banh mi (vietnamski sendvič), ter seveda vse lokalne dobrote kot so White Roses, Bun Cha in tako naprej.
Plan je narejen, danes iz Zagreba v Istanbul, ponoči prestopimo in jutri pristanemo v Ho Chi Minh Cityu. Samo da bo šlo vse po planu!
Na letališču ko čakamo na check in srečamo slučajno slovensko -hrvaški par, in igra naključij je, da sta lani bila ona dva v Vietnamu, letos gresta pa na Filipine, kjer smo bili lani. Dolgo čakanje hitro mine, ko izmenjavamo informacije in vtise. Kmalu odrinemo, jutri pa že Vietnam.Leia mais