• Istanbul - Ho Chi Minh City

12. helmikuuta, Vietnam ⋅ ⛅ 32 °C

In prvi, krajši del poti je za nami. Pristanemo v Istanbulu, spet so nas lepo nahranili, čez eno uro že boarding za Ho Chi Minh City. Tokrat je bolj prijazno, saj ne rabimo menjavat terminala, samo prestavili smo se iz vrat B18 na B4 in čakamo na letalo, ki nas bo v slabih desetih urah pripeljalo na cilj.

Ho Chi Minh City, prej znano kot Saigon, je živahna metropola v južnem Vietnamu. Je največje mesto v Vietnamu in služi kot gospodarsko in finančno središče. Mesto je fascinantna mešanica modernih nebotičnikov in tradicionalne vietnamske kulture. Po razdelitvi Vietnama je Saigon postal glavno mesto Južnega Vietnama. Mesto so leta 1975 zavzele severnovietnamske sile, kar je zaznamovalo konec vietnamske vojne. Preimenovano je bilo v Ho Chi Minh City v čast komunističnega voditelja Ho Chi Minha.

Čakajo nas elegantne poslovne stavbe ob zgodovinskih templjih in živahnih tržnicah.Vedno žive ulice z motorji, uličnimi prodajalci in nenehnim pretokom ljudi. Komaj čakamo ta raj za ulično hrano. Na skoraj vsakem vogalu bomo uživali neverjetno in cenovno ugodno vietnamsko kulinariko, od pho in banh mi sendvičev, do svežih spomladanskih zavitkov in morskih sadežev.

Vietnam je tudi znan po svoji kavi, Ho Chi Minh City pa ima cvetočo kulturo kavarn. In kako dobra je ta kava. Vse to in še mnogo več, čez dobrih 10 ur.

In končno, smo tukaj. Pol ure da pridemo skozi imigracijski postopek in torbe nas že čakajo. Samo ven iz letališča in čaka nas že prevoz do hotela. Dobrih 45 minut skozi ta kaotični promet in občudujemo to metropolo. Kako se je to spremenilo v 18 letih. To je sedaj moderna metropola, glede na to kar smo že vse videli, celo lahko rečem, da je čisto. V hotelu nas sprejmejo z ledenim čajem iz limonske trave in ingverja, soba čista, vse je brez pripomb. Pot nas je malo utrudila, tudi časovna razlika, ampak naredimo še krajši sprehod mimo palače neodvisnosti do food marketa, kjer si privoščimo prvo večerjo. Hrane ogromno, cene sicer verjetno malo višje (med 3-4 eur) na jed, pivo 1 eur, ampak danes si zaslužimo vse. Dobro se najemo, nazaj v hotel in še osvežitev v hotelskem bazenu na vrhu in počasi je čas za počitek. Jutri pa celodnevno raziskovanje Ho Chi Minh Citya.
    Lue lisää